Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lengyel foci: klubot váltott az MLS-menő csatár – HIVATALOS

Sajnos csak irigykedhetünk a lengyel futballisták minőségére. A Transfermarkt.de adatai szerint legalább huszonnégy olyan lengyel támadó van, akinek az értéke megüti az egy millió eurót. Közülük váltott most klubot egy olyan csatár, akinek eddig még csak lehetősége sem volt megmutatnia magát hazája felnőtt válogatottjában.

A 28 éves Kacper Przybylko 2018-ig Németországban nevelkedett és fejlődött. Átlagos, harmadik ligás és Bundesliga 2-es pályafutása nem sikerült túl kiemelkedőre. Igaz, mégis éppen addig számítottak rá a korosztályos lengyel válogatottaknál. Legnagyobb sikere a Kölnnel megnyert másodosztály volt, még 2015. tavaszán.

2018-ban aztán szabadúszóvá vált Przybylko, és „csak” az MLS-ben talált magának klubot. A Philadelphia Union játékosa lett. Phillyben kilencvenhat tétmeccs jutott számára az elmúlt években, miközben negyven gólt szerzett és kiosztott tizennégy gólpasszt is a társainak.

Azonban most lejárt a bielefeldi születésű támadó ideje a Unionnál, ugyanis a Chicago Fire kifizetett érte valamivel több, mint egy millió eurót. Nikolics Nemanja egykori klubja pedig éppen a magyar gólvágó távozása óta keresi a megfelelő csatárt, aki legalább a rájátszásba tudná segíteni őket.

Przybylko 2023. december 31-ig érvényes szerződést kötött a chicagoiakkal, kíváncsian várjuk, hogy onnan képes lesz-e beverekedni magát Lengyelország válogatottjába.