Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hatgólos mérkőzésen győzedelmeskedett az AS Roma – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 23. fordulójában az AS Roma az Empoli otthonába látogatott és egy gólgazdag mérkőzést játszottak a felek. A fővárosiak már az első félidőben négygólos előnyre tettek szert, majd visszajött a meccsbe a hazai csapat is, de ez nem volt elég a pontszerzéshez.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Az első félidőben nagyon jól játszott az AS Roma. Több helyzetük is volt, ám a legnagyobb a 23. percben érkezett, amikor cselei után Zaniolo célozta meg a kapu bal oldalát, de a védők bravúros mozdulattal tisztázni tudtak. Egy perccel később viszont már a vezetést is megszerezték a fővárosiak: Oliviera passzolta oda a labdát a kapu előtt álló Abrahamnek, aki az átvételt követően a kapu jobb alsó sarkába tüzelt. A 32. percben Maitland-Niles lőtt a jobb sarok irányába, de az egyik védő a gólvonal előtt menteni tudott. A 33. percben viszont meglőtte a második találatát is az AS Roma, ami után beindult a gólgyártás is: Abraham lövését még védte a kapus, de a labda így Mancini elé került, amit bevágott a hálóba. A 35. percben érkezett a harmadik vendégtalálat, amikor Oliviera vágott be egy kipattanót, majd a 37. percben jött a negyedik góljuk is, amikor Zaniolónak volt szabad területe a tizenhatoson belül Mkhitaryan passzát követően, majd a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

A második félidőben viszont visszajött a meccsbe az Empoli. Az 55. percben jött is a hazai szépítés, amikor Bandinelli passzolt Pinamonti elé a büntetőterületen belül, ő pedig a kapu jobb oldalába lőtt. A 72. percben ismét betalált az Empoli, amikor Henderson passzát Bajrami kapta meg, ő pedig kapura lőtt, a labda pedig megpattanva a hálóba került. A 74. percben az AS Roma is közel került a gólhoz, amikor Ibanez fejese épphogy elkerülte a kapu bal oldalát. A végére már feladta az Empoli, és nem próbálkozott, ahogy a Roma se, így már nem változott az eredmény.

Empoli – AS Roma 2-4 (0-4)
Gólszerzők: Pinamonti (55.), Bajrami (72.) ill. Abraham (24.), Mancini (33.), Oliviera (35.), Zaniolo (37.)
Sárga lap: Tonelli (64.), Benassi (83.) ill. Mancini (52.), Cristante (85.)
Kiállítás: – ill. –

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek
Verona – Bologna 2-1

Szombat
Genoa – Udinese 0-0
Inter – Venezia 2-1
Lazio – Atalanta 0-0

Vasárnap
Cagliari – Fiorentina 1-1
Napoli – Salernitana 4-1
Spezia – Sampdoria 1-0
Torino – Sassuolo 1-1
Empoli – AS Roma 2-4
20:45 AC Milan – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: