Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: megvan Kerkez Milos új csapata – hivatalos

Hivatalossá vált, hogy a magyar utánpótlás-válogatott Kerkez Milos az AC Milanból a holland élvonalbeli AZ Alkmaarhoz igazolt.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A holland klub közleménye szerint a 18 éves balhátvéd négy és fél éves, 2026 júniusáig szóló szerződést írt alá. Kerkez Milos 2021 februárjában az ETO FC Győrtől igazolt az AC Milanhoz. Azóta az olasz klub utánpótlásában futballozott, a felnőttcsapatban egy felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget. Az AZ Alkmaar mindennapjait figyelemmel kísérő AZAlerts Twitter-oldal szerint, a holland klub 1,7 millió eurót (csaknem 610 millió forintot) fizetett a magyar korosztályos válogatott labdarúgóért.

„Könnyű volt meghozni a döntést, hogy az AZ-be igazolok. Ez a klub tökéletes a fiataloknak a fejlődéshez. Nagyon kedves fogadtatást kaptam. Amikor kisétáltam a stadionba, megláttam a fotómat a kivetítőn. Különleges pillanat volt. Megtiszteltetés az AZ tagjának lenni, a családom is nagyon büszke” – idézi az alkmaari klub honlapja Kerkez Milost. 

A szerbiai születésű játékos a csapatkapitánnyal, a 22 éves, 11-szeres holland válogatott Owen Wijndallal szerepel majd azonos poszton. „Owen nagyon jó játékos, amit a javamra fogok fordítani, és megpróbálok tőle minél többet tanulni, hogy jobbá váljak. És természetesen versenyezni is fogok vele a csapatba kerülésért” – mondta Kerkez.

„Milos érkezésével ismét két balhátvédünk van. Nagyon fiatal játékos, hatalmas potenciált látunk benne. Megkapja az időt a beilleszkedéshez, hogy a jövőben a csapat első számú balhátvédje legyen” – nyilatkozta Max Huiberts, az AZ futballigazgatója.

Az Alkmaar az 5. helyen áll a holland élvonalban, az Európa-konferencialigában csoportelsőként jutott tovább.

AC Milan – téli átigazolások

Érkezők: Marko Lazetic (Crvena zvezda – 4 millió), Antonio Mirante (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Kerkez Milos (AZ Alkmaar, 1,7 millió), Andrea Conti (Sampdoria – ?), Pietro Pellegri (Monaco – kölcsönből vissza, onnan Torino – kölcsön)