Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a 100. percben biztosította be győzelmét a Napoli a Venezia ellen – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 24. fordulóban a Napoli a Venezia otthonába látogatott. A nápolyiak az egész mérkőzésen domináltak, de rengeteg helyzetet kihagytak, ám két gólt így is sikerült szerezniük, amelyek közül a második találat a mérkőzés 100. percében érkezett. 

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Jobban játszott a Napoli az első félidőben, ez azonban meddő fölény volt, mivel a befejezéseik pontatlanok voltak. Az 5. percben Osimhen vette át a labdát a kapu előtt, de briliáns lövését egy védő blokkolni tudta. A 21. percben Insigne kapott jó passzt a tizenhatoson, amit azonnal kapura is küldött, de Lezzerini bravúrral mégis védeni tudott. A 24. percben Politano jól vette át a labdát, majd úgy döntött, hogy kapura lő, de a labda centikkel kapu fölé ment. A 25. percben a Venezia is megmutatta magát, amikor Ebuehi ért oda a kipattanóra, de lövése egy hajszállal a felső léc fölé ment. A 28. percben járt a legközelebb a gólhoz a Napoli, amikor Osimhen találta el a jobb kapufát. A 31. percben a hazaiak is veszélyeztettek, ekkor Okereke lövését kellett bravúrral védenie a kapusnak. A 38. percben még Fabian Ruiz lövése kerülte el épphogy a bal kapufát, de több helyzet már nem érkezett a játékrészben.

A második félidőben is a Napoli játszott fölényben, és az 59. percben érkezett is a vendégek vezető találata: Politano ívelte be szépen a labdát a kapu elé pontosan Osimhen fejére, akinek már csak közelről a kapu jobb oldalába kellett bólintania. Továbbra is a Napoli dominált, de veszélyes helyzetük sokáig nem volt, és a Venezia sem erőltette meg magát az egyenlítéshez. Aztán a hajrára beindultak az események. A 90. percben Di Lorenzo elé került a labda a szögletet követően, de a kapu bal oldala mellé lőtt, majd két perccel később Petagna lövését védte bravúrral Lezzerini. A 94. percben Ebuehi rúgta fel nagyon csúnyán Mertenst, majd a videóbíró segítségével a játékvezető azonnali piros lappal ki is állította. A 99. percben ott volt a lehetőség a Venezia előtt az egyenlítésre, ám Henry fejese középre ment, így Ospina védeni tudott. A győzelmét a 100. percben biztosította be a Napoli, amikor meglőtte a második találatát: Mertens lövését még védte Lezzerini, ám a labda Petagna elé került, aki a kapu közepébe lőtte a kipattanót. A mérkőzést a 112. percben fújta le a játékvezető.

Venezia – Napoli 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Osimhen (59.), Petagna (90+10.)
Sárga lap: Busio (76.), Ceccaroni (88.) ill. Rui (74.), Lobotka (83.)
Kiállítás: Ebuehi (90+5.) ill. –

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
AS Roma – Genoa 0-0
Inter – AC Milan 1-2
Lazio – Fiorentina 0-3

Vasárnap:
Atalanta – Cagliari 1-2
Bologna – Empoli 0-0
Sampdoria – Sassuolo 4-0
Venezia – Napoli 0-2
Udinese – Torino (18:00, Sport 2)
Juventus – Hellas Verona (20:45, Sport 2)

Hétfő:
Salernitana – Spezia (20:45)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: