Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “Nem lep meg a mostani teljesítményünk!”

Az FC Barcelona trénere érthető módon elégedetten nyilatkozott csapata Atheltic Bilbao elleni, újabb meggyőző győzelmét követően. 

Az utóbbi hetekben a katalán sztárcsapat jó játéka mellé már végre a gólok is párosulnak, így nem meglepő, hogy Xaxi egyre elégedettebben nyilatkozik a Barca teljesítményét illetően.

“Nem lep meg ez a változás, hiszen elég hosszú ideje dolgozunk együtt ahhoz, hogy ez megtörténjen. Nagyszerűen játszottunk, a játék minden elemében. Ugyan a mérkőzés utolsó harmadában döntöttük el a találkozót, ám addig is nagyon stabilak és egységesek voltunk, nem engedtünk sok teret az ellenfélnek. Elől pedig olyan lehetőségeink vannak a rotációban, amilyenek két hónappal korábban nem voltak.” – idézi a Barca hivatalos televíziója a klublegendát.

“Nem tagadom, én is úgy vélem, jól mennek a dolgaink. Elkezdtünk nyerni, gólokat szerezni, mindezek mellett pedig úgy futballozunk, ahogyan azt elterveztük. Ezt akartam elérni! Szeretném, ha a Camp Nouban minden meccs ünnep lenne a szurkolóknak! Abszolút elégedett vagyok, ráadásul a statisztikák szerint a liga eddigi legjobban védekező csapata ellen tudtunk így játszani!” – folytatta Xavi, majd kitért egyesével több futballistájára is, elsőként az általa ismételten a legnagyobbakhoz magasztalt Pedrire.

“Nem tudnék jelenleg még egy hozzá hasonlóan tehetséges játékost mondani a világon! Kicsit Andrés Iniestára emlékezetet. Amikor hozzáér a labdához egy támadáson belül, mindig minden jóra fordul. Elképesztően látja a játékot, mindig felismeri a legjobb szituációkat. Az én elvárásaimat is felülmúlja!” – így a Barca mestere, majd a legjobb formáját újra felidéző Ousmane Dembelére tért rá.

“Ma megmutatta, hogy posztján a világ legjobbja lehet, nem véletlenül mondták ezt róla korábban! Hogy mi lesz a sorsa a klubnál (hosszabbítás -a szerk.) Minden tőle függ, de erről most nem érdemes többet beszélnünk! Remélem a szurkolók is felismerik a profizmusát, és azt, hogy mekkora pluszt adhat nekünk a tavasszal a pályán!” – dicsérte a remek gólja mellett két gólpasszal is jelentkező világbajnok francia játékosát Xavi, majd a holland gólszerzőknek (Memphis Depay és Luuk de Jong), valamint Ferrán Torresnek is jutott a dicséretből.

“Memphis és Luuk eldöntötték a meccset számunkra! Nagyszerűen szálltak be a meccsbe, látszik, hogy sikerre éhesek! (…) Ferran megint nem szerzet gólt, de látnunk kellene, hogy a futball nem csak a gólszerzésről szól. Beszélhetünk letámadásról, visszatámadásról, helyzetek kialakításáról, területek nyeréséről… Ebben mindegyikben a legjobbak közé tartozik, és ezt minden meccsen igazolja is. Mint már mondtam, nem aggódom, jönni fognak a gólok!” – zárta értékelését a katalánok mestere.