Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: könnyed győzelmet aratott az Atlético Madrid az Elche ellen – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 36. fordulójában az Atlético Madrid az Elche otthonába látogatott. Nem volt nehéz mérkőzése Simeone gárdájának, nem mutatott nagy ellenállást a hazai csapat, és végül két góllal nyerték meg a találkozót. 

(Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images)

Az első félidő egyértelműen az Atlético Madridé volt, de egyszer-egyszer megvillant az Elche is. Mint például a 19. percben, amikor Bigas helyezkedett jobban védőjénél a szögletnél, de fejese a kapu jobb oldala mellé ment. A 22. percben már Koké próbálkozott a tizenhatosról, de nem találta el a kaput, de a 28. percben már összejött a vezetés a fővárosiaknak: Lodi tette a labdát Cunha elé, aki közelről lőtt a hálóba. Sokat birtokolta a labdát az Atlético, de helyzetet nem tudott már kialakítani

A második félidőben hiába volt többet a labda az Elchénél, a vendégek voltak élesebbek. Volt egy-két kisebb próbálkozásuk is, de a védők mindig blokkoltak az utolsó pillanatban. A 62. percben végül meglőtték a második góljukat is, amikor Griezmann tálalt de Paul elé, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. A végére leült a meccs, volt egy-két távoli lövése az Elchének és a végére egy-két nagyobb helyzete az Atleticónak. A 89. percben Correa lövését védte bravúrral a kapus, majd a 92. percben Suarez talált be, de les miatt érvénytelenítették a gólt. Végül már egyik oldalon sem született gól.

Elche – Atlético Madrid 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Cunha (28.), de Paul (62.)
Sárga lap: Milla (7.), Bigas (40.) ill. Lodi (35.)
Kiállítás: – ill. –

A 36. forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Valencia – Betis 0-3
Granada – Athletic Bilbao 1-0
Barcelona – Celta Vigo 3-1

Szerda:
Alaves – Espanyol 2-1
Osasuna – Getafe 1-1
Sevilla – Mallorca 0-0
Elche – Atlético Madrid 0-2

Csütörtök:
19:00 Real Sociedad – Cadíz (Tv: Spíler 2)
20:00 Rayo Vallecano – Villarreal (Tv: Spíler 1)
21:30 Real Madrid – Levante (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: