Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Spurs simán verte az Arsenalt, nem dőlt el a BL-indulás! – videóval

Nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel az Arsenal, amely idegenben háromgólos vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur ellen, így továbbra is nyitott marad a Bajnokok Ligája-helyért zajló versenyfutás a Premier League-ben.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Az összecsapás első negyede óriási tempót hozott, ám a gólhelyzetek elmaradtak, csupán a mezőnyben volt hatalmas a küzdelem. Egészen a 22. percig, amikor is a hazaiak büntetőhöz jutottak, amit Harry Kane magabiztosan értékesített. Az Arsenal leginkább Bukayo Saka és Eddie Nketiah révén veszélyeztetett, ám igazán komoly ziccerre nem akadt példa. Az Ágyúsok helyzete gyakorlatilag akkor pecsételődött meg, amikor a 33. percben Rob Holding a második sárga lapját is begyűjtötte, így idő előtt mehetett zuhanyozni a Son Heug-Minnel elkövetett szabálytalanságát követően. Antonio Conte gárdája nagyon hamar ki is használta az emberelőnyt, Kane fejelt közelről hálóba. A felek tehát kétgólos különbséggel vonultak a szünetre, aminek a Spurs szurkolói örülhettek.

A második játékrész álomszerűen indult az egyébként is magabiztos előnyt birtokló Tottenham számára: a létszámfölény ismét megmutatkozott, a gólkirályi címért harcoló Son pedig már a 47. percben lecsapott – a dél-koreai támadót egyébként kicsivel több mint egy óra elteltével lecserélt Conte, így a játékos elégedetlenkedett is egy sort a kispadon. Az Arsenal helyzetén a csereként beálló Emile Smith Rowe és Alexandre Lacazette némiképp kozmetikázott, már ami a lövéseket illet, hiszen érdemben nem jött össze a szépítés. Újabb gólt a Spurs sem tudott már szerezni, így maradt 3–0-s az eredmény a végéig.

A Tottenham a sikerének köszönhetően 1 pontra megközelítette az Arsenalt a tabellán, így még reális esélyük van a BL-indulás kiharcolására.

Anglia, Premier League
Tottenham Hotspur FC – Arsenal FC 3–0 (2-0)
Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium; Játékvezető: Paul Tierney
Gólszerzők: Kane (22. – büntető, 37.), Son (47.)
Sárga lap: Davies (17.), ill. Holding (26., 33.), Smith Rowe (86.), Ödegaard (88.), Xhaka (90+1.)
Kiállítva: Holding (33.)

Tottenham: Lloris – Sánchez, Dier, Davies (Rodon 82.) – Emerson Royal, Bentancur, Höjbjerg, Sessegnon – Kulusevski (Lucas Moura 72.), Son (Bergwijn 72.) – Kane. Vezetőedző: Antonio Conte.

Arsenal: Ramsdale – Cédric, Holding, Gabriel (Tavares 76.), Tomiyasu – Elneny, Xhaka – Saka, Ödegaard, Martinelli (Smith Rowe 64.) – Nketiah (Lacazette 73.). Vezetőedző: Mikel Arteta.

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: