Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elköszönt a Napoli saját nevelésű ikonja

Ezen a hétvégén játssza utolsó hazai mérkőzését az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli csapatának szabadúszóként távozó meghatározó játékosa…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy a Napoli helyi származású hőse, Lorenzo Insigne nem hosszabbítja meg klubjával lejáró szerződését, hanem július elsejétől az MLS-ben versenyző Toronto FC csapatának labdarúgója lesz.

A 30 éves Európa-bajnok szélső péntek este egy nyilvános fogadáson elköszönt a csapat ultráitól:

“Szeretnék megköszönni mindent, amit nekem adtatok. A Napoli mindig az otthonom lesz, még akkor is, ha a következő szezonban már nem leszek itt. Nem tagadom, már három napja sírok. Minden alkalommal, amikor a stadionon kívül vagyok, érzelmes leszek. Tíz éve ez az otthonom, szívesen ünnepelek veletek vasárnap. Nápoly mindig a szívemben marad.”

Az első csapatot 2012 óta hűségesen szolgáló Insigne 432 tétmeccs alatt 121-szer volt eredményes a nápolyi egylet szerelésében. A 30 esztendős karmester a Partenopei saját nevelésű ikonja, a város szülöttje, egész pályafutását a csapatnál töltötte néhány fiatalkori kölcsönt leszámítva.

Az olasz bajnokság (Serie A) harmadik helyén tanyázó Napoli csapata vasárnap délután a Genoa együttesét fogadja a Stadio Diego Maradonában.