Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az utolsó pillanatban lopott pontot a Juve otthonában a Lazio – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) utolsóelőtti,  37. fordulójában a Juventus a Laziót fogadta. Torinói gárda már biztosan a negyedik helyen végzett a tabellán, így a presztízs mellett Chiellini és Dybala búcsúztatása volt fontos, és bár az utolsó pillanatig úgy tűnt, meglesz a győzelem is, a végén a Lazio pontot csent el a Juvétól. A nap másik mérkőzésén a Sampdoria a Fiorentina ellen lépett pályára. A firenzeiek az El-indulásért harcolnak, de ez nem az ő estéjük volt, és csúnyán kikaptak a genovai csapattól, így az utolsó fordulóban fog eldőlni a sorsuk. 

(Photo by Valerio Pennicino – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Juventus – Lazio:

Sokkal jobban játszott a Lazio az első félidőben, az 5. percben már egy kapufát is lőtt a fővárosi csapat, de mégis a Juventus szerezte meg a vezetést már a 10. percben: Morata tekerte be a labdát a kapu elé, ami éppen Vlahovic fejére érkezett, aki közvetlen közelről fejelt a jobb alsó sarokba. A Lazio többször is próbálkozott, távolról és közelről is, de a védők mindent blokkoltak. Ráadásul a 36. percben a második gólját is megszerezte a Juve, amikor Cuadrado került lövőhelyzetbe, de végül lepasszolta a labdát Moratának, aki a kapu jobb oldalába lőtt. A vendégek az első félidőben nem tudták kihasználni a fölényüket.

A második félidőben sem változott a játék képe, csak épp az 51. percben összejött egy gól a Laziónak is, igaz, szerencsével, mivel felszabadítás helyett Alex Sandro a saját kapujába juttatta a labdát. A vendégek továbbra is próbálkoztak, ám a befejezéseik pontatlanok voltak. Az 58. percben Zaccagni próbálkozásánál ért le a kapus, majd a  61. percben is nagyot védett Perin, Acerbi fejesénél. A 70. percben a Juve is megmutatta magát, amikor Kean kapta Bernardeschi beadását, ám a lövés kicsivel elkerülte a kapu jobb oldalát. Sokáig próbálkozott még a Lazio, nem adta fel, és már az utolsó, 95. percben már jártak, amikor összejött az egyenlítés, miután Milinkovic-Savic vágott be egy kipattanót a kapu jobb oldalába.

Juventus – Lazio 2-2 (2-0)
Helyszín: Allianz stadion Vezette: Giovanni Ayroldi
Gólszerzők: Vlahovic (10.), Morata (36.) ill. Alex Sandro (51. – öngól), Milinkovic-Savic (90+5.)
Sárga lap: Bernardeschi (45+1.), Aké (80.) ill. Acerbi (41.), Milinkovic-Savic (83.), Patric (90.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Perin, Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Cuadrado, Miretti, Locatelli (Aké, 62.), Bernardeschi, Dybala (Palumbo, 78.), Vlahovic (Kean, 62.), Morata (Pellegrini, 62.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Lazio: Strakosha, Lazzari (Radu, 84.), Patric, Acerbi, Masuric, Milinkovic-Savic, Cataldi (Lucas Leiva, 77.), Alberto (Basic, 76.), Anderson, Cabral (Pedro, 52.), Zaccagni. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Sampdoria – Fiorentina:

Jó első félidőt játszott a Sampdoria, és már a 16. percben megszerezték a vezetést, amikor Ferrari szabadrúgása megpattanva a hálóba jutott. A 27. percben Candreva lövését még reflex mozdulattal védeni tudta a kapus, de a 30. percben már belőtte a másodikat is a hazai csapat, amikor Quagliarella emelte a labdát a hálóba a kapus felett. Újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidő már a Fiorentináé volt a játék képét tekintve, de a gólokat a Sampdoria lőtte. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, majd a 71. percben érkezett a harmadik hazai gól, amikor Thorsby lőtt a léc alá. A 83. percben meglőtte a negyedik gólt is a Sampdoria, amikor Sabiri talált be egy beadás után. Itt még azonban nem ért véget a mérkőzés, mivel a 89. percben büntetőhöz jutott a Fiorentina egy kezezés után, amit Gonzalez értékesített, ezzel szépítve csapatának. A Sampdoria végül tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, amikor a 93. percben Colley azonnali piros lapot kapott miután csúnyán beszólt a játékvezetőnek.

Sampdoria – Fiorentina 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Ferrari (16.), Quagliarella (30.), Thorsby (71.), Sabiri (84.) ill. Gonzalez (89. – büntetőből)
Sárga lap: Vieira (18.), Trimboli (89.) ill. Gonzalez (15.), Maleh (69.)
Kiállítás: Colley (90+3.) ill. –

A 37. forduló eredményei:

Szombat:
Empoli 1-1 Salernitana
Udinese 2-3 Spezia
Verona 0-1 Torino
AS Roma 1-1 Venezia

Vasárnap:
Bologna 1-3 Sassuolo
Napoli 3-0 Genoa
AC Milan 2–0 Atalanta
Cagliari 1–3 Inter

Hétfő:
Sampdoria 4–1 Fiorentina
Juventus 1–1 Lazio

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: