Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: otthon kapott ki a Hertha, hamburgi előny az osztályozón!

A német másodosztályú Hamburg legyőzte idegenben az élvonalbeli Hertha Berlint a Bundesliga osztályozójának első mérkőzésén. A találkozó Ludovit Reis káprázatos góljával dőlt el.

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

Az első játékrész nagyjából kiegyenlített játékot hozott, ám a ziccerek mindkét oldalon elmaradtak. Hazai oldalon akadtak meglepetések az összeállítást illetően, hiszen olyan játékosok, mint Kevin-Prince Boateng, Vladimir Darida vagy éppen Stevan Jovetic csak a kispadon kaptak helyet. A félidő említésre méltó momentuma egy véleményes berlini kezezés, ám a videóbíró végül nem jelzett büntetőt – pedig a labda a kapura tartott. Mindenesetre a felek gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre.

A fordulást követően a Herthához beállt Jovetic, akinek köszönhetően jóval aktívabb támadójátékot produkált Felix Magath együttese. A jeget mégis a vendégek törték meg, méghozzá Reis révén, aki a baloldalon megiramodva gyönyörűen emelte a hosszúba a labdát, amely becsapta Oliver Christensen kapust, majd a kapufáról a hálóba pottyant – ezzel a végeredményt beállítva.

A HSV tehát egygólos előnnyel várhatja a visszavágót, amelyet hétfőn rendeznek majd.

Németország, Bundesliga, osztályozó
Hertha BSC – Hamburg SV 0–1 (0-0)
Helyszín: Olimpiai Stadion; Játékvezető: Harm Osmers
Gólszerzők: Reis (57.)
Sárga lap: Stark (29.), Tousart (30.), Boyata (49.)

Hertha: Christensen – Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt – Tousart, Stark (Gechter 70.) – Wollschlager (Jovetic 46.), Serdar (Richter 70.), Mittelstadt – Belfodil (Maolida 80.). Vezetőedző: Felix Magath.

Hamburg: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Rohr (Vagnoman 58.), Reis – Jatta (Kaufmann 73.), Glatzel, Kittel (Gyamerah 90+1.). Vezetőedző: Tim Walter.