Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Giroud vezérletével nyert az AC Milan, ezzel pedig olasz bajnok lett – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) utolsó, 38. fordulójában dőlt el a bajnoki cím sorsa a városi riválisok, az AC Milan és az Inter között. Mindkét csapat nyerni tudott az utolsó találkozóján, ám a Milan győzelme azt is jelentette egyben, hogy 11 év után ünnepelhet újra olasz bajnoki címet. Az Inter nem tudott címet védeni, és csak a második helyen fejezték be a szezont mindössze két pontos lemaradással.

 (Photo by Sportinfoto/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Sassuolo – AC Milan:

Nagyon jó első félidőt hozott az AC Milan. A 7. percben már Giroud veszélyeztetett egy jó fejessel, de ezt még védték, a 17. percben azonban már nem hibázott, és megszerezte csapatának a vezetést: Leao tette a labdát a francia elé, aki közelről lőtt laposan a kapu közepébe. Később Tonelinek is volt két nagy helyzete, de a kapus mindkétszer védett. A 32. percben azonban érkezett a második, szintén Giroud-tól: ismét Leao ívelte be a labdát a franciának, aki gond nélkül passzolt a hálóba. Nem kellett sokat várni a harmadik találatukra sem, mivel a 36. percben, ismét Leao passza után, Consigli lőtt briliánsan a léc alá. Ezzel le is zárták a játékrészt.

A második félidőben kicsit visszavett a Milan, és volt egy-két kisebb helyzete a Sassuolónak is. Az 52. percben Raspadori ívelte be a labdát, de a védők kivágták, a 76. percben pedig Defrel tört kapura, de az utolsó pillanatban szerelni tudták. A 78. percben Ibrahimovic is betalált, azonban a gólt les miatt érvénytelenítették. A 90. percben még Calabriának volt egy nagy helyzete, de a kapus bravúrral védett, ezt követően pedig már nem változott az eredmény. Az AC Milan ezzel a győzelemmel pedig elhódított az olasz bajnoki címet.

Sassuolo – AC Milan 0-3 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Giroud (17. 32.), Kessie (36.)
Sárga lap: Lopez (37.), Kyriakopoulos (53.) ill. Tonali (34.)
Piros lap: – ill. –

Inter – Sampdoria:

Hatalmas fölényben játszott az Inter az első félidőben, azonban egyszerűen nem tudott betalálni. Sokpasszos játékot játszott a milánói gárda, de nehezen tudtak a kapu közelébe férkőzni. A 24. percben Perisic érkezett egy kipattanóra, de a fejese elkerülte a kapu jobb oldalát, a 25. percben pedig Martínez fejelt a kapu bal oldala felé, de elkerülte azt. A 38. percben az argentin próbált ismét a bal alsó felé fejelni, de a kapus bravúrral védett. Végül nem is esett gól az első játékrészben.

A második félidőben viszont megtört a jég, és a 49. percben már meg is szerezték a vezetést, miután Perisic lőtt a kapu bal oldalába. Nem kellett sokat várni a második góljukra sem, mivel az 55. percben Correa kapta a labdát a büntetőterületen belül, majd kilőtte a kapu jobb oldalát. Két perccel később érkezett a harmadik találata is a milánói csapatnak, ekkor ismét Correa talált be most egy szóló végén. A 69. percben Martínez ért oda elsőként egy kipattanóra, de a lövését az utolsó pillanatban blokkolták. A Smapdoria nem sok vizet zavart a mérkőzésen, így a végére az Inter is visszavett és nem változott már az eredmény, és hiába nyertek a kék-feketék, az AC Milan győzelmével csak a második helyen fejezték be a szezont.

Inter – Sampdoria 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Perisic (49.), Correa (55. 57.) ill. –
Sárga lap: Barella (30.) ill. Yoshida (5.), Ferrari (66.)
Piros lap: – ill. –

A 38. forduló eredményei és további programja: 

Péntek:
Torino 0-3 AS Roma

Szombat:
Genoa 0-1 Bologna
Atalanta 0-1 Empoli
Fiorentina 2-0 Juventus
Lazio 3-3 Verona

Vasárnap:
Spezia 0–3 Napoli
Inter – Sampdoria 3-0
Sassuolo – AC Milan 0-3
21:00 Salernitana – Udinese (Tv: Sport 2)
21:00 Venezia – Cagliari (Tv: Sport 2)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: