Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simeone a honfitársával akar erősíteni – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóinformációk szerint a tavalyi spanyol bajnok Atlético Madrid együttese meg akarja szerezni az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Udinese együttesében pallérozódó argentin válogatott hátvédet…

(Photo by Getty Images/Getty Images)

Gianluca Di Marzio megalapozott értesülései szerint az Atlético Madrid együttese meg akarja szerezni az Udinese argentin védőjét, a nagyszerű szezont futó Nahuel Molinát, akit a transzferguru szerint a “matracosok” vezetőedzője, Diego Simeone maga hívott fel telefonon, hogy a klubhoz csábítsa.

A Friuliani 2020 nyarán a Boca Juniors csapatát elhagyó 24 éves védőt szabadon igazolhatóként szerezte meg, első Serie A-s szezonjában pedig csapata húzóemberévé vált. Molina az olasz bajnokság elmúlt kiírásában 29 pályára lépés alatt két gólt és öt előkészítést szállított, miközben ugyancsak fontos szerepet vállalt a Copa América-győztes argentin válogatottban is, a dél-amerikai kontinenstornán öt alkalommal lépett pályára Lionel Scaloni együttesében.

Molina kiváló teljesítményére természetesen már az olasz bajnokság topcsapatai is felkapták a fejüket, miután a 2021-2022-es idényben hét góljával a topbajnokságok legeredményesebb védőjének mondhatja magát. A 15-szörös argentin válogatott jobbhátvéd a múlt hétvégén befejeződött évadat hét találattal és négy előkészítéssel fejezte be.

A tehetséges védő megszerzésére korábban többek közt a Juventus és az Arsenal csapata mutatott érdeklődést.