Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: egy gól itt, egy gól ott, a franciák büntetőkkel búcsúztatták Németországot

Drámai tizenegyespárbaj döntötte el az U17-es Európa-bajnokság első negyeddöntőjét: Franciaország a rendes játékidőben 1–1-es döntetlent játszott a németekkel, majd a szétlövésben kiharcolta helyét a legjobb négy közé.

A találkozó egészéről elmondható, hogy a franciák domináltak: ez mind a labdabirtoklásra, mind pedig a helyzetek számára és minőségére igaz. Ennek megfelelően ők is jutottak vezetéshez Tom Saettel révén a 19. percben, ám a válasz még az első félidőben érkezett az ellenféltől: Nelson Weiper egalizált a szünethez közeledve. A fordulást követően Németország még inkább alárendelt szerepet játszott, mindössze egy alkalommal lőttek kapura. A hatalmas fölényét Franciaország sem tudta gólra váltani, így következhettek a tizenegyesrúgások.

A büntetőpárbaj borzalmasan indult a franciák számára, akik első két lehetőségüket elhibázták. Szerencséjükre a németek sem voltak eléggé koncentráltak, a harmadik és az ötödik körben is kimaradt a tizenegyes, így folytatódhatott a szétlövés. A hatodik pár során Paulo Fritschi is kihagyta, míg a franciák részéről a csereként beálló Zoumana Diallo eredményes volt, így dőlt el a továbbjutás sorsa.

U17, Európa-bajnokság, negyeddöntő
Németország – Franciaország 1–1 (tizenegyesekkel 3–4)
Helyszín: Haberfeld Stadion; Játékvezető: Dario Bel
Gólszerzők: Weiper (38.), ill. Saettel (19.)
Sárga lap: Di Benedetto (29.), Fritschi (82.), ill. Atangana Edoa (50.)

Németország: Seimen – Manuba (Walde 46.), Buchmann, Fritschi, Azevedo (Krattenmacher 90+4.) – Raebiger (Ulrich 71.), Di Benedetto – Wanner (Schulz 86.), Bischof, Pejcinovic – Weiper (Ibrahimovic 86.). Szövetségi edző: Marc-Patrick Maister.

Franciaország: Olmeta – Kumbedi, Sarr, Bitshiabu, Belocian (Gueguin 90+3.) – Atangana Edoa, Zaire-Emery – Byar, Doue (Diallo 73.), Saettel (Kabamba 64.) – Tel. Szövetségi edző: Jose Alcocer.

A negyeddöntők további programja:

Szerda
19:00 Hollandia – Olaszország

Csütörtök
16:30 Dánia – Szerbia
19:00 Spanyolország – Portugália