Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ceferin: “Nem a Real Madrid fogja megmondani az UEFA-nak, hogy mit tegyen…”

Kylian Mbappé megkötötte az új szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, amely elképesztő összegekről szól, és senkit nem hagyott nyugodni…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A La Liga pert indított a Paris Saint-Germain ellen Kylian Mbappé szerződéshosszabbítása miatt, mondván megsértették vele a pénzügyi szabályokat.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin személyes megtámadása okán a minap reagált a spanyol bajnokság vezetőinek feltételezéseire:

“A pénzügyi fair play szabálya elég szigorú, de sem a Real Madrid, sem más nem fogja megmondani az UEFA-nak, hogy mit tegyen. Saját szemszögükből persze idegesek, de tegyük hozzá, hogy úgy tudom, hasonló ajánlatot tettek Mbappénak, mint a PSG.”

A francia sajtóban kiszivárgott híresztelések szerint Mbappé három évre szóló megállapodást köt a párizsi csapatával, a bankszámláját pedig egészen elképesztő összegek terhelhetik, hiszen a hírek 300 millió eurós aláírási bónuszról és évi nettó 100 millió eurós álomfizetésről harsognak. Ha ez még önmagában nem lenne elég, egyesek szerint beleszólással bírhat a klubvezetésébe, és dönthet a vezetőedző és a sportigazgató kilétéről, valamint az érkező és a távozó játékosokról.

Mint ismeretes, Mbappé hosszú hónapokon keresztül hitegette a Real Madridot, hogy nyáron leszerződik az együtteshez, és bizonyára a La Liga is számolt az érkezésével, a játékos ugyanis hatalmas reklámértéket hozott volna az egész bajnokságnak.