Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nkunku: “Párizs az otthonom…”

Az általános nemzetközi sajtóinformációk szerint hatalmas az érdeklődés az RB Leipzig kiváló szezont futó támadó középpályása iránt…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Az RB Leipzig színeiben nagyszerűen teljesítő, Christopher Nkunku az egyik legfelkapottabb név lehet a nyári átigazolási piacon. A Paris Saint-Germain egykori játékosa nem tartja kizártnak, hogy az iránta szintén érdeklődő, korábbi csapatához térjen vissza:

“Egyetlen lehetőséget sem zárok ki, a futballban bármi megtörténhet. Mindig mondtam, hogy Párizs az otthonom, a klub pedig kedves nekem.”

A 24 éves francia támadó középpályás 2019-ben került nevelőcsapatától, a PSG együttesétől a magyar játékosokat is foglalkoztató lipcsei alakulathoz. Nkunku azóta már a harmadik szezonját töltötte a német csapatnál, és azok után, hogy már az első két idényben is szépen bontogatta a szárnyait, a mostani kiírásban alaposan berobbant. A tehetséges játékos 52 tétmérkőzésen 36 gólt szerzett, miközben 20 találatig jutott a Bundesligában, és a Leipzig elődöntőig tartó El-menetelésének is egyik kulcsfigurája volt

A közelmúltban a francia válogatottban is debütáló Nkunku nyári megszerzése iránt a párizsiak mellett például a Barcelona, a Bayern München vagy az AC Milan érdeklődéséről is lehetett olvasni. 2024 nyaráig érvényes szerződését a lipcseiek szeretnék megújítani, de bizonyára a tehetősebb klubokkal képtelenek lesznek majd versenyezni.