Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az olasz bajnokság új idényének menetrendje

A pénteki napon kitűzték az olasz bajnokság (Serie A) 2022-2023-as szezonjának teljes menetrendjét…

Mivel a megszokottnál jóval korábban indul az olasz bajnokság (Serie A) 2022-2023-as idénye, a sorsolást is előbb, a pénteki napon készítették el.

A novemberi-decemberi világbajnokság ideje alatt a világon sehol nem rendezhetőek első osztályú mérkőzések, így az olasz pontvadászat is szünetelni fog a torna idején. A bajnokság első fordulójára az augusztusi 12-i hétvégén kerül sor, míg az utolsó kör mérkőzéseit jövőre, a június 3-4-i hétvégén bonyolítják. A téli szünet november 13. és január 4. között lesz a világbajnokság miatt.

Az olasz bajnokság előttünk álló idénye során négy hétközi fordulót tartanak: augusztus 31-én, november 9-én, január 4-én és május 3-án. Továbbá az említett téli szüneten kívül még két válogatott szünet lesz szeptember 19. és 27. között, illetve március 20. és 28. között.

A bajnokság első fordulójában a címvédő AC Milan az Udinese ellen léphet pályára hazai környezetben, míg a további favoritok közül az Inter az újonc Leccéhez látogat, a Juventus a Sassuolót fogadja, a Lazio a Bolognát látja vendégül, míg a Napoli Veronában, az AS Roma Salernóban indítja az évadot.

Az idény legjobban várt rangadói közül a milánói derbire először szeptember 4-én az ötödik fordulóban, másodszor pedig február 5-én a 21. fordulóban kerülhet sor a Milan és az Inter között. A november 6-i 13. forduló olyan összecsapásokat hordoz magában, mint a Roma-Lazio, a Juventus-Inter és Atalanta-Napoli, melyek “visszavágóira” március 19-i 27. körben kerülhet sor fordított pályaválasztás mellett.