Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatérésre készül a Manchester City játékosa – sajtóhír

A Manchester City csapatától távozó veterán középpályás hazájába készül visszatérni a nyáron…

(Photo by Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images)

Fabrizio Romano újból megerősítette, hogy a Manchester City csapatától távozó Fernandinho egykori nevelőcsapatához, az Athletico Paranaense együtteséhez készül visszatérni, mellyel két évre szóló megállapodást köthet.

A 37 éves brazil védekező középpályás 2013 óta áll az égszínkékek alkalmazásában, és mind a négy PL-győztes csapatnak kulcsembere volt. Fernandinho annak idején mintegy 34 millió fontért cserébe igazolt a Cityhez a Sakhtar DonyecktőlManuel Pellegrini és Pep Guardiola is feltétel nélkül számított rá, az idei, sérülésektől tarkított idényt megelőzően, egy kivételtől eltekintve minden szezonjában legalább 30 bajnokin szerepelt.

Fernandinho minden sorozatot figyelembe véve már csaknem 400 alkalommal öltötte magára a City szerelését. Ugyanakkor az idei szezonban eddig csupán 18 bajnokin és 32 tétmeccsen számítottak rá, sérülései és bizonyára a kora miatt már kevésbé tudott annyira nélkülözhetetlen alapember lenni, mint legjobb éveiben, de azt bizonyította, hogy még mindig képes csapata hasznára lenni. Fontos szerepéről sok mindent elárult, hogy Guardiola is meglepődött a távozásának hírén.

A rutinos labdarúgó hazájában annak idején az Athletico Paranaense csapatában szerepelt 2005-ig.