Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: hátrányból jutottak döntőbe az angolok

A keddi napon rendezik a Szlovákiában zajló U19-es Európa-bajnokság elődöntőit, elsőként a végső győzelemre is esélyesnek tartott Anglia, valamint Olaszország csapott össze egymással Szencben…

A favorit Anglia U19 válogatott végül hátrányból fordítva érvényesítette a papírformát, és 2-1 arányban diadalmaskodott Olaszország U19 csapata felett a szlovákiai korosztályos Európa-bajnokság első elődöntőjében. Az első tíz perc végén az Azzurri szerzett vezetést, miután a Norton-Cuffy szabálytalansága után megítélt büntetőt a Juventus tehetsége, Fabio Miretti váltotta gólra. Az első játékrész kiegyenlített küzdelemben zajlott, a hátrányba kerülő angolok kevés értékelhető lehetőséget tudtak kialakítani. A  szünet után egyre inkább kirajzolódott a “háromoroszlánosok” fölénye és az 58. percben a csereként beállt Alex Scott egyenlítette ki a találkozó állását. Az angol válogatott tovább nyomott a győztes gólért, és végül az utolsó tíz percen belül az előre húzódó hátvéd, a liverpoolos Jarell Quansah bevágta a mindent eldöntő találatot, mellyel az angol korosztályos válogatott bejutott a kontinenstorna fináléjába.

Az angolok ellenfele a pénteki döntőben minden bizonnyal a torna első számú esélyesének tartott Franciaország korosztályos csapata lesz majd, amely Izrael legjobb 19 éven aluli játékosaival játssza az esti elődöntőt.

Anglia U19 – Olaszország U19 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Scott (58.), Quansah (82.), ill. Miretti (12. – büntetőből)

U19-es Európa-bajnokság, az elődöntő párosításai

Anglia U19 – Olaszország U19 2-1
Franciaország U19 – Izrael U19 kedd, 20:00