Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: nem bírt egymással a Barcelona és a Juventus – videóval

A Barcelona és a Juventus is folytatta amerikai túráját, ezúttal egymással mérkőztek meg a felek Dallasban magyar idő szerint kora hajnalban.

(Photo by Ron Jenkins/Getty Images)

A találkozó elején inkább a Barcelona előtt adódtak kisebb lehetőségek, leginkább távolról próbálkoztak a spanyolok, de a Juventus is meg-meg villant. Az első gólig a 34. percig kellett várni, akkor Ousmane Dembélé kezdett egyéni akcióba a jobb oldalon, ahol befűzött 3 olasz játékos is, majd éles szögből Szczesnyt is mattolta, így megszerezte csapatának a vezetést. Az öröm nem tarthatott sokáig, ugyanis alig 5 minutum múlva a baloldalt Cuadrado kapott egy labdát, amelyet azonnal centerezett a középen érkező Moise Kean elé nagyon pontosan, az ifjú támadó pedig kiegyenlít. Azonban mindössze fél perc múlva ismét a katalánoknál volt az előny, ezúttal is Dembélé kavarta meg Zebrák baloldalát, majd a lengyel kapus mellett védhetetlenül a kapuba lőtt.

A második játékrészben is a Gránátvörös-kékek voltak aktívabban, azonban mindössze egyetlen gól esett a 45 perc alatt, azt pedig a Juventus szerezte. Dembélét követően Kean is duplázni tudott, aki korán beállította a 2-2-es végeredményt a két gigász között. A Barcelona hiába próbálkozott többször is, csak a kapufáig jutottak el két alkalommal is, így be kellett érniük a döntetlennel.

Barcelona – Juventus 2-2 (2-1)
Helyszín: Cotton Bowl (Dallas), Játékvezető: E. García (amerikai)
Gólszerzők: Dembélé (34., 40.) ill. Kean (39., 51.)

Barcelona: Ter Stegen (Pena 46.) – Roberto (Dest 32. – Casado 78.), Christensen (Piqué 62.), Garcia (De Jong 46.), Alba (Baldé 63.) – Nico (Gavi 46.), Busquets (Pjanic 46.), Kessié (Torre 63.) – Dembélé (Raphinha 46. – Ezzalzouli (77.), Lewandowski (Depay 62.), Aubameyang (Fati 46. – Collado 77.). Vezetőedző: Xavier Hernández

Juventus: Szczesny (Perin 46.) – Danilo (Compagnon 61.), Bonucci (Gatti 46.), Bremer (Rugani 59.), Alex Sandro (Pellegrini 60.) – Di María (Soule 77.), Zakaria, Rovella, Locatelli (Fagioli 61.), Cuadrado (Barbieri 78.) – Kean (Cudrig 78.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri