Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi támogatja Messi visszatérését

Miután Joan Laporta klubelnök a minap hangot adott Lionel Messi visszatérési tervének, a Barcelona vezetőedzője is megosztotta gondolatait ezzel kapcsolatban…

(Photo by Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images)

A Barcelona háza táján úgy tűnik, hogy egyre inkább napirenden szerepel a Paris Saint-Germaint erősítő Lionel Messi visszacsábítása.

“Felelősnek érzem magam a történtek miatt, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. Az a célom, hogy visszahozzuk a csapathoz Lionel Messit. Törekedni fogok arra, hogy ez jövőre vagy utána megtörténhessen. Nem ezt a búcsút érdemli, hiszek benne, hogy ez csak átmeneti állapot. Neki legalább egy búcsúszezonra vissza kell térnie, hogy minden stadionban megünnepelhessék a nagyságát” – jelentette ki a minap Joan Laporta klubelnök.

Ezt követően természetesen a katalán sajtó Xavi Hernández vezetőedző álláspontjára is kíváncsi volt, aki nem okozott meglepetést a válaszával:

„Szeretném azt hinni, hogy Messi Barca-pályafutása még nem ért véget. Azt gondolom, megérdemel egy második fejezetet a klubnál. Ha az a kérdés, hogy szeretném-e, hogy még játékosként visszatérjen, akkor a válasz egyértelműen egy igen.”  

A 34 éves argentin klasszis múlt nyáron hagyta el másfél évtized után a Barcelona csapatát, és szerződött a PSG-hez. Messi új állomáshelyén a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Minden bizonnyal nem sikerült tökéletesen beilleszkednie új csapatába és/vagy nem igazán érzi jól magát Párizsban. Jövőjével kapcsolatban folyamatosan jelennek meg újabb és újabb pletykák. Egyelőre 2023-ig köti még őt szerződés a PSG-hez.

Messi korábban már többször is utalt rá, hogy az európai karrierje végeztével egyszer nagyon szívesen próbálná ki magát az Egyesült Államokban. Ugyanakkor az argentin szurkolók már azt várják epekedve, hogy mikor tér haza hozzájuk, és a Barcelona háza táján is időről időre felmerül a visszatérésének lehetősége.

Messi a 2004-től 2021-ig minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a katalán klub színeiben, mellyel számtalan egyéni címet és trófeát begyűjtött.