Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a Real Madrid magabiztosan legyőzte a Juventust – videóval

Az amerikai turnék zárásaként magyar idő szerint a vasárnap hajnali órákban a Real Madrid és a Juventus csapott össze egymással Pasadenában 90 ezres teltház előtt…

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

A BL-győztes Real Madrid félidőnként szerzett egy-egy találattal 2-0-ra felülmúlta a Juventus csapatát a Rose Bowlban megrendezett felkészülési mérkőzésen.

A csapatok lendületesen kezdték a találkozót és a Real alig tíz másodperc után vezetést szerezhetett volna, azonban Benzema közelről bepöccintett találatát leshelyzet előzte meg. Tíz perc elteltével Bonucci kapura szúrt egy oldalsó szabdarúgást, amely a felső léc tetején csattant. Még az első húsz percen belül jártunk, amikor egy lefordulást követően Danilo hátulról felborította Viníciust a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Karim Benzema védhetetlenül vágta Perin hálójába. Nem sokkal később a Juventus kaphatott volna tizenegyest, de Militao és Di María találkozásánál végül a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. Mindkét csapatnak voltak még további helyzetei, a legközelebb talán Vinícius állt a gólhoz, aki a jobb oldali elfutása végén az oldalhálóba lőtt, majd közvetlenül a szünet előtt egy szöglet után Bremer fejese saját játékostársát találta el a Real kapuja előtt, így nem született gól a kavarodás végén.

A második játékrész az elején a Real komoly erőfeszítéseket tett az újabb gól megszerzésére, Perin azonban több alkalommal is remek védéseket bemutatva óvta meg kapuját a találatoktól. Nagyjából húsz perc elteltével mindkét csapat tömeges cseréket hajtott végre, felkészülési mérkőzés révén egy-egy játékost leszámítva mindenkit előbb-utóbb lecseréltek, hogy minél több labdarúgó lehetőséget kapjon. Menet közben a “királyi gárda” egyre dominánsabban játszott, sorra alakították ki a helyzeteket és bő húsz perccel a vége előtt egy sakk-mattig kijátszott akció végén Vallejo átadásából a frissen beállt Marco Asensio volt eredményes közvetlen közelről a második gólért. A második félidőben a Real Madrid egyértelműen a Juventus fölé nőtt, a hajrában már azt is megtehették, hogy a játékot felettébb élvező közönségnek játszanak egy kicsit egy-egy trükkel, látványos megoldásokkal, hosszas passzolgatásokkal. Az eredmény nem változott, a madridiak 2-0-ra, domináns játékkal győzték le az olasz rekordbajnokot.

Real Madrid – Juventus 2-0 (1-0)
Helyszín: Rose Bowl, Pasadena; Vezette: Michael Radchuk
Gólszerző: Benzema (19. – büntetőből), Asensio (69.), ill.
Sárga lap: Asensio (83.), ill.
Kiállítva: ill.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Nacho Fernández 46.), Militao (Rüdiger 46.), Alaba (Vallejo 64.), F. Mendy (L. Vázquez 64.) – Modric (Tchouaméni 64.), Casemiro (Camavinga 64.), Kroos (Ceballos 64.) – F. Valverde (Asensio 64.), Benzema (Rodrygo 64.), Vinícius Júnior (Hazard 63.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Juventus: Perin (Pinsoglio 70.) – Danilo (De Graca 76.), Bonucci (F. Gatti 64.), Bremer (Rugani 70.), Alex Sandro (Lu. Pellegrini 70.) – Zakaria, Locatelli (Cudrig 76.), Fagioli (Rovella 64.) – Di María (Cuadrado 46.), Vlahovic (Ake 64.), Kean (Barbieri 76.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.