Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: sima vereséget szenvedett a Liverpool

A topbajnokságok élcsapatai is folytatták a felkészülést a szezonrajtra, vasárnap este például pályára lépett a szombaton az angol szuperkupát begyűjtő Liverpool is.

(Photo by Tim Markland/PA Images via Getty Images)

A Sevilla koránt sem áll jól a felkészüléssel a bajnoki rajtra, amelyet bizonyít az is, hogy a csúfos, 6-0-ás Arsenal elleni vereséget követően a Leicester City ellenében is betliztek a spanyolok. A találkozót egy gól döntötte el, amit a Rókák ifjú középpályása, Dewsbury-Hall szerzett a 69. percben.

Leicester – Sevilla 1-0 (0-0)
Gólszerző: Dwesbury-Hall (69.)

A Vörösök a Manchester City ellen szombaton arattak sikert az angol szuperkupa döntőjében, így érthető módon egyetlen nap elteltével Jürgen Klopp a B csapatát küldte ki a francia kis együttes ellen, ami azonban ezek ellenére is meglepő eredményt hozott. A Strasbourg már a 4. percben vezetést szerzett Thomasson révén, amelyet Diallo a 14. minutumban duplázott meg. Nem sokkal később ismét Thomasson tudta bevenni az angolok kapuját, így 21 perc elteltével már 3-0 volt a franciák javára. Ezt követően a Liverpool jött előre legalább a szépítésért, de a Strasbourg állta a sarat, ennek következtében maradt az első félidőben beállított eredmény.

Liverpool – Strasbourg 0-3 (0-3)
Gólszerzők: A. Thomasson (4., 21), H. Diallo (14.)

A Napoli két mérkőzést követően egy győzelmet és egy döntetlent tudott felmutatni, de mindkét alkalommal gyengébb kvalitású csapattal játszottak, ahogy papíron ezúttal is. Azonban ismét meggyűlt a bajuk az ellenféllel, ezúttal a Mallorca csapatával. A vezetést korán megszerezték Osimhen révén a 9. percben büntetőből, viszont nem rúgták meg második góljukat a nápolyiak ezt követően pedig megvolt rá az esélyük, ami ahogy lenni szokott megbosszulta magát. Az 54. percben a Mallorca védője, Antonio Raillo kitudja egyenlíteni a mérkőzés állását, ami a végeredménynek is bizonyult.

Napoli – Mallorca 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Osimhen (9. – büntetőből) ill. Raillo (54.)