Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona jogi lépésekkel fenyegeti a játékosát – sajtóhír

Továbbra is teljes a bizonytalanság a Barcelona holland középpályásának ügyében, akit anyagi megfontolásból eladna a klub, azonban a játékos maradni szeretne…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A The Athletic beszámolója értelmében a Barcelona vezetősége közölte Frenkie de Jonggal, hogy érvényteleníteni akarja jelenlegi szerződését, és az első megkötött szerződéshez akar visszatérni, mert a Joan Laporta által irányított elnökség úgy véli, hogy az előző vezetés által adott feltételek a kontraktusban jogellenesek, bűncselekménynek minősülnek. Ennek megsemmisítése érdekében pedig a klub jogi lépéseket készül tenni.

A cikk szerint a fentiekről már július 15-én értesítették a a játékost, akiért ezt követően a Manchester United bejelentkezett és a csapat hajlandó is lett volna eladni, a holland középpályás azonban nem szeretett volna távozni a csapattól.

A 25 éves holland középpályás 2019 nyarán mintegy 75 millió euróért cserébe került az Ajax csapatától a katalán óriáshoz. A magát gyermekkora óta a klub szurkolójának valló de Jongnak hatalmas jövőt jósolnak a Barcánál, és ennek megfelelően is kezdte pályafutását a csapatban, azonban az elmúlt szezonban rendre problémák adódtak a kiegyensúlyozottságával. A 44-szeres holland válogatott labdarúgó összességében 140 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben és 13 gólt szerzett, az idei szezonban 32 bajnokin és 47 tétmeccsen szerepelt.

Mint ismeretes, a Barcelona csapata a kedvezőtlen pénzügyi helyzete miatt nem tudta beregisztrálni az idei igazolásait és az új szerződéseket sem, így szorítja őket az idő, hogy dűlőre jussanak De Jong ügyében.