Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sérülése miatt visszavonult az Arsenal korábbi játékosa – HIVATALOS

36 esztendősen fizikai állapotára hivatkozva bejelentette pályafutása befejezését az Arsenal korábbi spanyol védője…

(Photo by Chloe Knott – Danehouse/Getty Images)

A spanyol válogatott korábbi hátvédje, Nacho Monreal megerősítette, hogy 36 esztendősen felhagy az aktív játékkal makacs térdproblémái miatt.

A pamplonai származású játékos szülővárosa csapatában, az Osasunában kezdte el pályafutását. Monreal 2006 és 2011 között erősítette az első csapatot, majd újabb két évet töltött a Málaga alkalmazásában mielőtt karrierje legemlékezetesebb időszakára az Arsenalhoz igazolt volna. A spanyol védő az “ágyúsok” színeiben több mint 250 tétmérkőzésen szerepelt, miközben 2013-tól 2019-ig tartó londoni tartózkodása alatt három-három FA-kupát és Community Shieldet nyert a csapattal.

Monreal az utolsó három idényt a Real Sociedad alkalmazásában töltötte, az első két szezonjában állandó csapattag volt, azonban a 2021-2022-es évadot térdsérülése miatt teljes egészében kihagyta.

“A térdem egy hangos és egyértelmű üzenetet küldött nekem, hogy nem tudom folytatni a pályafutásomat. Kénytelen vagyok elfogadni a helyzetemet, be kell látnom, hogy nincs értelme erőlködnöm. Mindent köszönök nektek!” – jegyezte meg a visszavonulása kapcsán.

A rutinos hátvéd 2009 és 2018 között 22 mérkőzésen jutott szóhoz a spanyol válogatottban.