Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: idegenbeli győzelemmel kezdett az Arsenal, ismét leégett a Roma – EREDMÉNYEK

A csütörtöki kora esti órákban négy csoportban vette kezdetét az Európa-liga 2022-2023-as felvonása a csoportkör első fordulójának mérkőzéseivel…

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

Az Európa-liga végső győzelmére is esélyesnek tartott Arsenal nagy küzdelemben gyűjtötte be a három pontot a Zürich 2-1-es idegenbeli legyőzésével. Az “ágyúsok” góljait a bajnokikon még egyáltalán nem játszatott új igazolás, Marquinhos, valamint Eddie Nketiah szerezték. Ezzel szemben a PSV Eindhoven hazai környezetben csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Bodö/Glimt ellen, ami még úgyis meglepetésnek számít, hogy a norvég csapat tavaly az Ekl-ben már alaposan megmutatta oroszlánkörmeit.

A csoport:

Zürich – Arsenal 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Kryeziu (44. – büntetőből), ill. Marquinhos (16.), Nketiah (62.)

PSV Eindhoven – Bodö/Glimt 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Gakpo (63.), ill. Gronbaek (44.)

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore

A “magyar” csoportban mindkét mérkőzés a hosszabbítás perceiben dőlt el. A francia Stade Rennes egy 94. percben született találattal múlta felül a ciprusi AEK Larnacát, amely színeiben Gyurcsó Ádám csereként jutott szóhoz a második félidő derekánál. Eközben a BL-selejtezőben egymással már forró párharcot vívó Fenerbahce ugyancsak 2-1-es győzelmet aratott a Dinamo Kijev felett, miután Michy Batshuayi a 92. minutumban vitte be a mindent eldöntő találatot. Az isztambuliak soraiban Szalai Attila végig játszotta a mérkőzést.

B csoport:

AEK Larnaca – Stade Rennes 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Oier (33.), ill. Theate (29.), Assignon (90+4.)

Fenerbahce – Dinamo Kijev 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Gustavo Henrique (35.), Batshuayi (90+2.), ill. Cigankov (64.)

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore

A játéknap eddigi legnagyobb meglepetése az AS Roma újabb botlása. José Mourinho csapata ugyanis a legutóbbi bajnoki fiaskó után 2-1-es vereséget szenvedett a bolgár Ludogorec Razgrad otthonában. Mindhárom találat a meccs utolsó húsz percében esett, a hajrában a “farkasok” nagy nehezen kiegyenlítettek, ám a hazaiak két percre rá bevitték a győztes gólt. A csoport másik mérkőzésén nem történt hasonló blama a favorittal, ugyanis a Real Betis együttese Willian Jose duplájával 2-0-s győzelmet aratott a HJK Helsinki vendégeként északon.

C csoport:

HJK Helsinki – Real Betis 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill. Willian Jose (45+3., 64. – az elsőt büntetőből)

Ludogorec Razgrad – AS Roma 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Cauly (72.), Nonato (88.), ill. Shmorudov (86.)

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore

A D csoport mindkét mérkőzésén idegenbeli győzelem született. A portugál Sporting Braga félidőnként egy-egy találattal 2-0 arányban bizonyult jobbnak a vendéglátó svéd Malmönél. Az Union-derbin a belga Royale Union Saint-Gilloise egy első félidei találattal győzte le a mezőnyfölényben játszó Union Berlint. A német csapatban Schäfer András az utolsó félórában lépett pályára csereként, a legvégén sárga lapot kapott.

D csoport:

Malmö – Sporting Braga 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill. Bruno Rodrigues (30.), Horta (70. – büntetőből)

Union Berlin – Royale Union Saint-Gilloise 0-1 (0-1)
Gólszerző: ill. Lynen (39.)

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore