Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: zsinórban a harmadik alkalommal döntetlenezett a Bayern München – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 6. fordulójában a Bayern München a Stuttgart csapata ellen lépett pályára az Allianz Arénában. Jobban is játszottak a bajorok, de a vendégek nem könnyítették meg a dolgukat. A Bayern az utolsó pillanatig vezetett, de aztán a Stuttgart egy tizenegyessel kiegyenlített. Nagelsmann gárdája így zsinórban a harmadik döntetlenét érte el a bajnokságban. 

(Photo by Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images)

Nem meglepő módon jobban kezdett a Bayern München, és több helyzetük is volt, ám ezek a lövések pontatlanok voltak, és inkább a kapu mellett szálltak el. A 36. percben végül megtört a jég és vezetést szereztek a bajorok: a Bayern legfiatalabb kezdőjeként pályára lépő Tel kapott egy labdát Daviestől, majd laposan lőtt a kapu közepébe, és ezzel a klub legfiatalabb gólszerzője is lett. Újabb gól már nem esett az első játékrészben.

A második félidőben feléledt a Stuttgart is, és az 52. percben Guirassy be is talált, ám a videóbíró segítségével érvénytelenítették a gólt szabálytalanság miatt. Az 57. percben viszont már szabályos gólt lőttek a vendégek, amikor Fuhrich vette át Mavropanos passzát a kapu előterében, majd védhetetlenül lőtt a kapu bal oldalába. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel a 60. percben ismét vezetést szerzett a Bayern: Musiala kapott pontos passzt, majd bebombázta a labdát a bal alsó sarokba a tizenhatosról. A 74. percben esély volt az egyenlítésre a vendégek előtt, amikor Guirassy  találta el a felső lécet. Már úgy tűnt, hogy a Bayern megnyeri a mérkőzést, amikor a 94. percben jött de Ligt, aki intézett egy tizenegyest a Stuttgartnak. Guirassy állt a labda mögé, majd a kapu jobb felső sarkába lőtt, ezzel pedig egy pontot mentett csapatának.

Bayern München – Stuttgart 2-2(1-0)
Gólszerzők: Tel (36.), Musiala (60.) ill. Fuhrich (57.), Guirassy (büntetőből, 90+4.)
Sárga lap: de Ligt (90+3), Sané (90+4.) ill. Sosa (4.), Ito (60.), Karazor (80.), Anton (81.)
Kiállítás: – ill. –

A 6. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Werder Bremen 0-1 Augsburg

Szombat:
Bayern München 2–2 Stuttgart
Eintracht Frankfurt 0–1 Wolfsburg
Hertha Berlin 2–2 Bayer Leverkusen
Hoffenheim 4–1 Mainz
RB Leipzig 3–0 Borussia Dortmund
18:30 Schalke – VfL Bochum (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Köln – Union Berlin (Tv: Aréna 4)
17:30 Freiburg – Borussia Mönchengladbach

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore