Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Correa nyitotta a gólok sorát, az Atlético kiütötte a Celtát! – videóval

Meglepően sima győzelmet aratott a spanyol élvonalbeli bajnokság 5. fordulójában az Atlético Madrid: a fővárosi egyesület hazai pályán, a Celta Vigo ellen gyűjtötte be a három pontot, méghozzá 4–1-es eredménnyel.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A hétközben a Bajnokok Ligájában drámai győzelmet arató Atlético számára tökéletesen indult a Celta elleni összecsapás, hiszen a hazaiak már a 9. percben vezetéshez jutottak Ángel Correa révén. A gólt leszámítva a játék képe rendkívül kiegyenlített volt, ami igaz a helyzetek számára és minőségére is, de végül Diego Simeone együttese megtartotta előnyét a szünetre.

A fordulást követően hasonlóan jól kezdtek a madridiak, ezúttal Rodrigo de Paul vette be Augustín Marchesin kapuját, amivel gyakorlatilag meg is pecsételte a meccs végkimenetelét. Sőt, a 66. percben Yannick Carrasco végleg lezárta a három pont kérdését, igaz, a túloldalon Gabriel Veiga viszonylag gyorsan szépíteni tudott. Érdekesség, hogy Antoine Griezmann már-már szokásához híven ismét a egy óra elteltével jutott lehetőséghez. A végeredmény egy öngóllal alakult ki Unai Núneznek köszönhetően, aki a csereként beálló Matheus Cunha labdáját juttatta a saját hálójába a hajrában.

Az Atlético 10 ponttal negyedik a La Liga tabelláján, míg Iago Aspasék csupán a 11. pozíciót foglalják el a táblázaton – előbbi gárda a rivális Real Madridot fogadja a következő fordulóban, utóbbi pedig a Valenciához látogat majd.

Spanyolország, La Liga, 5. forduló
Atlético Madrid – Celta Vigo 4–1 (1-0)
Helyszín: Metropolitano Stadium; Játékvezető: Alejandro Hernández
Gólszerzők: Correa (9.), De Paul (50.), Carrasco (66.), Núnez (83. – öngól), ill. Veiga (71.)
Sárga lap: Hermoso (16.), Koke (57.), ill. Núnez (21.)

Atlético: Grbic – Molina, Hermoso, Witsel, Mandava, Carrasco (Saúl Níguez 85.) – De Paul (Cunha 76.), Kondogbia, Lemar (Koke 46.) – Correa (Joao Felix 63.), Morata (Griezmann 63.). Vezetőedző: Diego Simeone.

Celta: Marchesin – Mallo, Aidoo, Núnez, Galan – Pérez (Veiga 53.), Tapia (Solari 64.), Beltran, Cervi – Aspas, Larsen. Vezetőedző: Eduardo Coudet.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Girona 2–1 Real Valladolid

Szombat
Rayo Vallecano 2–1 Valencia
Espanyol 2–3 Sevilla
Cádiz 0–4 Barcelona

Vasárnap
14:00 Real Madrid – Mallorca (Spíler 2)
16:15 Elche – Athletic Club (Spíler 2)
18:30 Getafe – Real Sociedad (Spíler 2)
21:00 Real Betis – Villarreal (Spíler 2)

Hétfő
21:00 Almería – Osasuna (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore