Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gallardo: “Fájó vereség, gyorsan túl kell lennünk rajta…”

A Boca Juniors 1-0-ra megnyerte a River Plate ellen az argentin bajnokság örökrangadóját vasárnap este, ezzel a Xeneize folytathatja a bajnoki cím reális eséllyel való üldözését…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A River Plate vezetőedzője, Marcelo Gallardo érthetően csalódott volt a lefújást követően, miután alulmaradt csapata a legnagyobb riválisával szemben:

“Egyetlen apróság döntötte el a mérkőzést. Lehetett volna miénk a meccs az első félidőben, vagy övék a másodikban. Összességében úgy gondolom, hogy elég lapos meccs volt mindkét csapattól. Az első félidőben jobban látszódtak az elképzeléseink, szerettünk volna hátulról indulva a széleken támadásokat vezetni, a másodikban változtattunk. Aztán viszont a gól igazi kemény ütés volt nekünk. Nem tudtunk felállni és nem volt meg bennünk az egyenlítéshez szükséges akarás, talán csak egy-két lövésünk volt, ami kevés. Nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, képtelenek voltunk kézbe venni az irányítást hátrányban.

Egész évben készülünk, minden nap van edzés, bizonyos dolgokat mégsem látok viszont éles helyzetekben. Érzelmi szempontból nyilván fájó ez a vereség, de gyorsan túl kell jutnunk rajta. Jól jön, hogy szerdán újra játszunk, máris van lehetőségünk a javításra. Folytatni fogjuk a küzdelmet, semmi nincs veszve, mert sok csapat van néhány ponton belül.”

További csapás a “milliomosok” számára, hogy a szünetben csereként beálló Rodrigo Aliendrót egy kőkemény ütközés után le kellett cserélni. A meccs után kiderült, hogy arccsont-törést szenvedett, műtéti beavatkozásra szorul és az idei szezonban már nem léphet pályára.

A vereség ellenére kilenc fordulóval a vége előtt a River hátránya is csak öt pont a hetedik helyen a listavezető Atlético Tucumán mögött.