Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibarra: “Végig fölényben játszottunk, megérdemelten nyertünk”

A Boca Juniors 1-0-ra megnyerte a River Plate ellen az argentin bajnokság örökrangadóját vasárnap este, ezzel a Xeneize folytathatja a bajnoki cím reális eséllyel való üldözését…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Boca Juniors mestere, Hugo Ibarra edzőkénti első Superclásicóját győzelemmel abszolválta, így érthető volt az elégedettsége:

“Megnyertünk egy klasszikust, melyen talán sokak számára nem játszottunk jól. Én maximálisan elégedett vagyok a csapat játékával, mert végig fölényben játszottunk a Riverrel szemben, labda nélkül is domináltuk a játékot, voltak gólhelyzeteink. Fontos meccs volt, hogy folytathassuk a bajnoki címért zajló harcot és sikerrel teljesítettünk. Azt kaptuk a Rivertől, amire számítottunk, 90 percen át fokozott figyelemre és kemény küzdelemre volt szükségünk. Meg voltunk győződve róla, hogy mit akarunk és el is tuduk érni a céljainkat. Úgy gondolom, hogy a kemény játékunk nem ízlett nekik és a River kényelmetlenül érezte magát, ezért cseréltek már hármat a félidőben.”

Ibarra emellett Marcelo Gallardo szavaira is válaszolt, aki “laposnak” vélte a két csapat játékát:

“Ezek Marcelo kijelentései, én pedig nagyon tisztelem őt. Úgy gondolom, hogy megfelelően játszottunk, jól éreztünk magunkat a pályán a szurkolóink támogatásában. Felkészültünk belőlük és a saját, karakteres játékunkat játszottuk. Tudtuk, hogy mit akarunk és azt is csináltuk végig. Természetesen nehéz meccs volt, mint minden klasszikus, de a végsőkig küzdve megérdemelten nyertünk.”

A Boca a negyedik helyen két pontra megközelítette a listavezető Atlético Tucumánt kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt.