Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Messi góljával győzött idegenben a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 8. fordulójában rendezték a bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, a Lyon – PSG mérkőzést.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A mérkőzést a vendégek kiválóan kezdték meg, ugyanis már az 5. percben vezetéshez jutottak. A gólt ki más szerezte volna, mint a kiváló támadótrió egyik tagja, Lionel Messi, aki Neymar passzát követően tudta bevenni Lopes kapuját (0-1). A csapatok az első játékrészben pedig már nem mutattak fel több ígéretes lehetőséget, ennek következtében egygólos vendég előnnyel mehettek pihenőre.

A második félidőben sem kápráztattak el minket az együttesek, sőt, egyetlen komolyabb lehetőséget lehetett feljegyezni a hosszabbításban, amikor Lionel Messi lőtt kis híján szabadrúgásból gólt, de próbálkozása a kapufáról kifelé pattant, így újabb gól nem született. A Lyon ugyan jól megfojtotta a PSG támadójátékát, de ez ráment az ő offenzívájukra is, ezért sikerült a vártnál jóval unalmasabbra a találkozó. A vendégek viszont így is begyűjtötték a három pontot, ezzel meglógtak az üldöző Marseille előtt két ponttal, míg a Lyon 13 egységgel jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el.

Lyon – PSG 0-1 (0-1)
Helyszín: Parc Olypique Lyonnais, Játékvezető: F. Letexier
Gólszerző: Messi (5.)
Sárga lap: Verratti (39.), Donnarumma (90+4.)

Lyon: Lopes – Gusto, Mendes, Lukeba, Tagliafico – Tete (Cherki 75.), Tolisso (Lepenant 46.), Caqueret (Reine-Adelaide 75.), Toko-Ekambi (Barcola 88.) – Dembele, Lacazette. Vezetőedző: P. Bosz

PSG: Donnarumma – Ramos, Marquinhos, Danilo – Hakimi, Ruiz (Vitinha 57.), Verratti (Mukiele 64.), Mendes – Messi, Neymar (Soler 86.), Mbappé. Vezetőedző: C. Galtier

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 8. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Auxerre – Lorient 1-3

Szombat:
Montpellier – Strasbourg 2-1
Lille – Toulouse 2-1

Vasárnap:
Reims – Monaco 0-3
Brest – Ajaccio 0-1
Clermont – Troyes 1-3
Nice – Angers 1-1
Marseille – Rennes 1-1
Nantes – Lens 0-0
Lyon – PSG 0-1

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a SofaScore