Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona a Real Madrid játékosára vetett szemet – sajtóhír

Katalán sajtóértesülések szerint a Barcelona fontolóra vette, hogy a Real Madrid lejáró szerződésű labdarúgójával erősítse meg játékoskeretét jövő nyáron…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Mundo Deportivo beszámolói szerint a Barcelona együttese arra készül, hogy amennyiben Marco Asensio nem hosszabbítja meg lejáró szerőzdését a Real Madridnál, akkor jövő nyáron szabadon igazolhatóként leigazolja őt.

A 26 esztendős mallorcai származású szélső 2014 óta minden sorozatot figyelembe véve 239 találkozón viselte a “királyi gárda” szerelését, melyből 161 találkozót a spanyol bajnokságban regisztrált. Asencio fiatalon robbant be és első két szezonjában 10, ill. 11 találatig jutott, majd néhány gyengébb idényt követően a 2021-2022-es évad megint hatékonyan sikerült számára. A támadószellemű labdarúgó az elmúlt évadot 31 bajnokin tíz találattal, összességében pedig 42 fellépés alatt 12 góllal zárta, amely ezáltal a legeredményesebb madridi éve volt.

Asensio iránt több csapat is érdeklődött a nyáron, azonban végül maradt a madridiak alkalmazásában. Ennek ellenére az új idényben csupán két-két bajnokin és BL-mérkőzésen jutott néhány perc epizódszerephez, így nem várható, hogy meg fogja újítani a szerződését a csapatnál.