Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca elfogadta az új költségvetést, jelentős profittal számolnak

A Barcelona klubvezetése a hétfői napon elfogadta a 2022-2023-as idényre tervezett költségvetési tervezetet…

A Barcelona hétfői közleménye értelmében a klub 1.255 milliárd eurónyi működési bevétellel számol a 2022–2023-as pénzügyi évben. A tervezett profit 274 millió euró, szemben a 2021–22-es év végén elkönyvelt 98 millióval (az elmúlt évben 1.017 milliárd eurónyi forgalmat bonyolított).

A rövid közleményből kiderül, hogy a klub a fenntartható fejlődés jegyében igyekszik a minimálisra csökkenteni az egyszer használatos műanyagpalackok használatát a létesítményeiben, és döntöttek arról is, hogy az idei rendes közgyűlés október 9-én lesz.

A Reuters hírügynökség emlékeztet, hogy a Forbes felmérése szerint a világ második legértékesebb (ötmilliárd dollárt érő) klubjaként számon tartott Barcelona az elmúlt hónapokban több vagyonelemének értékesítésével tornászta vissza magát olyan pénzügyi pozícióba, hogy ismét jelentős összegeket költhessen játékosváráslásra.

A Barca a nyár folyamán 100 millió euró ellenében eladta az általa birtokolt Barca Studios 24.5 százalékát az Orpheus Media nevű cégnek, miután ugyanekkora részt már korábban eladott a Socios.com-nak az elmúlt hetekben. Emellett 25 évre eladta a hazai televíziós közvetítési jogainak 25 százalékát az amerikai Sixth Street befektetési társaságnak (ebből becslések szerint több mint 500 millió eurós bevételre tett szert). Emellett jelentősen javította pénzügyi helyzetét a Spotify vezetőségével kötött hosszú távú támogatói szerződéssel is.