Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffont Federer visszavonulása se ingatta meg!

A kezdeti pihenő után immár újra a világbajnok Gianluigi Buffon védi a másodosztályú Parma kapuját. Sőt, a 44 esztendős veterán kapusnak egyelőre esze ágában sincs visszavonulni.

(Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Még múlt héten jelentette be visszavonulási szándékát a már régóta nem is ütögető Roger Federer. A tenisz történelmének egyik legnagyobb és legsikeresebb alakja hosszú pályafutás végére tesz pontot hamarosan, egy párosmérkőzésen. A 41 éves teniszező „nyugdíjba” vonulása persze megihlette az olasz sajtót is.

A minap megkérdezték Gigi Buffont is, hogy mit szól Federer döntéséhez, és ő miként viszonyul ehhez a Serie B-s Parma portásaként:

„Annyi érzelmet keltett az emberekben, kár látni, hogy befejezi. Tovább is sok oka van az ilyennek. Még mindig erősnek és versenyképesnek érzem magam, és sportolóként az aranykoromat élem. Már olyan korban vagyok, amikor eldönthetem, hogy abbahagyom amikor akarom, de én irányítom az időmet és a döntéseimet. Amióta visszatértem a Parmaba, boldog ember lettem. Látom a szurkolókat, milyen büszkék arra, hogy újra a kapuban láthatnak a csapatban. Ez egy romantikus történet. Ez egy olyan dimenzió, amelyet szeretek, és tükrözi, ki vagyok. Jó érzéssel tölt el néha, mikor a fiúkkal vagyok az öltözőben, nagyon jól szórakozom. Néha én vagyok a hülye, nem pedig a tanár. Azt hiszem, meglepődtek, mert talán másfajta hozzáállást vártak. Beszélgetek velük, viccelek, hiszen a normalitás az ember valódi bűne. Jól érzem magam a csapattársaimmal.”

– nyilatkozta Buffon a trentoi sport fesztivál első napján.

A Serie B állása:

Standings provided by SofaScore