Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lipcse kiválósága orvosi vizsgálaton esett át a Chelsea-nél – sajtóhír

Német sajtóinformációk szerint az előző átigazolási időszak finisében az RB Leipzig egyik legjobbja kis híján a Chelsea-hez igazolt…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

A Bild információi szerint az RB Leipzig kiválósága, Christopher Nkunku szeptembern átesett a Chelsea-nél az orvosi vizsgálatokon, azonban az utolsó pillanatban meghiúsult az átigazolása. A várakozások szerint a londoniak januárban vagy jövő nyáron újra megpróbálhatják megszerezni őt, melyre a 60 millió eurós kivásárlási ára ellenében kerülhet sor.

A 24 éves francia támadó középpályás 2019-ben került nevelőcsapatától, a PSG együttesétől a magyar játékosokat is foglalkoztató lipcsei alakulathoz. Nkunku azóta már a harmadik szezonját töltötte a német csapatnál, és azok után, hogy már az első két idényben is szépen bontogatta a szárnyait, a mostani kiírásban alaposan berobbant. A tehetséges játékos 52 tétmérkőzésen 36 gólt szerzett, miközben 20 találatig jutott a Bundesligában, és a Leipzig elődöntőig tartó El-menetelésének is egyik kulcsfigurája volt.

Az aktuális idényt sem kezdte rosszul, hiszen a bajnokságban négy gólt szerzett, összességében pedig 11 pályára lépés alatt hatszor volt eredményes.

A közelmúltban a francia válogatottban is debütáló Nkunku nyári megszerzése iránt a Paris Saint-Germain mellett például a Barcelona, a Bayern München vagy az AC Milan érdeklődéséről is lehetett olvasni. Nkunku azonban a közelmúltban 2026-ig megújította szerződését a lipcsei egyesülettel, amely továbbra is foglalkozhatja őt.