Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet a csapat korábbi edzője a Sevillához – sajtóhír

A Sevilla újabb veresége után a spanyol sajtó szerint egyre valószínűbbé válhat Julen Lopetegui vezetőedző közelgő menesztése…

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A Marca információi szerint a Sevilla csapatánál komolyan szóba került, hogy az együttes mérsékelt eredményei miatt leváltsák Julen Lopeteguit, és a korábbi vezetőedző Jorge Sampaoli térjen vissza a kispadra.

A 62 esztendős argentin tréner az 1996 óta tartó edzői pályafutása jelentős részében a Dél-amerikai kontinensen tevékenykedett. Sampaoli nyáron távozott az Olympique Marseille-től, amely a Sevilla után csak a második európai klubja volt. Az andalúziai együttest a 2016-2017-es szezonban vezette, amikor a bajnokságban a negyedik helyen végeztek. A csapatot 53 mérkőzésen dirigálta, melyből 27-et nyertek meg 12 döntetlen és 14 vereség mellett.

Ezt követően Sampaoli volt az argentin válogatott szövetségi kapitánya volt, nevéhez fűződött az Albiceleste mérsékelt 2018-as világbajnoki szereplése.

A Sevilla hét forduló alatt szerzett öt pontjával csupán a 20 csapatos mezőny 16. pozícióját foglalja el, épphogy bennmaradó helyen tanyázik, eddigi egyetlen győzelmét az Espanyol ellen aratta.