Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: egyetlen gól elég volt az Internek, hogy legyőzze a Barcelonát – videóval

A Bajnokok Ligája következő fordulójában az Inter a Barcelona csapatát fogadta a C-csoportban. A katalánoknak nagy ziccere nem volt a mérkőzésen, meg nem adott gólja igen, ám az olaszok egy Calhanoglu-góllal bebiztosította a győzelmet az olasz csapatnak. A Barca így 3 ponttal a harmadik helyen áll a csoportban, és egyre nehezebb helyzetben van. A Tottenham az Eintracht Frankfurt vendége volt a D-csoportban, de nem bírtak egymással, és végül gól nélkül zárták a mérkőzést. A Spurs ezzel második a csoportban, de ugyanúgy négy pontja van, mint a Frankfurtnak.

 (Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Inter – Barcelona:

Az első félidőben valamivel jobban játszott az Inter. A 7. percben Calhanoglu szerezte meg a kipattanót a büntetőterületen kívül és távoli lövést küldött kapura, de Ter Stegen könnyedén védte a próbálkozást. A 20. percben Mkhitaryan küldött remek lövést a kapu elé, de az egyik védő visszaért és mentett. A 23. percben hosszasan nézegettek egy tizenegyest a videóbíró segítségével, miután Eric Garcia kézzel ért labdához a tizenhatoson belül, de végül nem adta meg a büntetőt, mert az Inter támadása lesről indult az eset előtt. A 29. percben Correa talált be ugyan a kapuba, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A 36. percben Dembélé indult meg egyedül a kapu felé és megpróbálkozott egy lövéssel is, de a labda pár centivel mellé ment. Már úgy tűnt, hogy gól nélkül zárul az első játékrész, ám a 47. percben mégis összejött a vezetés az Internek: Martínez ellőtt labdája lepattant a védőkről, éppen Di Marcóhoz, aki középre passzolt Calhanoglunak, a török játékos pedig kilőtte a jobb alsót. Így vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben már inkább csak a Barcának voltak kisebb helyzetei, de jól jellemezte a játékrészt, hogy nem tudták eltalálni a kaput egyszer sem. A 61. percben Dembélé a tizenhatoson belülről kapura is lőtt, ám a kapus a bal kapufára tudta ütni a lövést. A 67. percben Pedri ugyan betalált, de hiába örültek, mert a videóbíró segítségével ezt is érvénytelenítette a játékvezető les miatt. A Barcelona nagyon megnyomta a végét, azonban az Inter nagyon jól állta a sarat. A 89. percben Dembélé tekerte be a labdát a zsúfolt büntetőterületre egy szabadrúgásból, amire Busquets kiválóan ért oda, de kicsivel a kapu jobb oldala mellé fejelt. A 92. percben egy újabb tizenegyesgyanús esetet vizsgáltak, miután azt látták, hogy Dumfries kézzel ért labdába, de végül nem ítéltek büntetőt. A végét már kihúzta az Inter, így győzelemmel várják a visszavágót.

Inter – Barcelona 1-0 (1-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Slavko Vincic (szlovén)
Gólszerzők: Calhanoglu (45+2.) ill. –
Sárga lap: Barella (23.), Calhanoglu (70.), Lautaro Martínez (76.), Inzaghi (80.), Bastoni (88.), Onana (90+6.) ill. Busquets (60.), Xavi (68.), Gavi (76.), Bastoni (88.)
Kiállítás: – ill. –

Inter: Onana, Skriniar, De Vrij (Acerbi, 77.), Bastoni, Darmian (Gosens, 77.), Barella, Calhanoglu (Asllani, 85.), Mhitarjan, Dimarco (Dumfries, 76.), Correa (Dzeko, 56.), La. Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi.

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Christensen (Piqué, 58.), E. García, M. Alonso (Balde, 64.), Gavi (Kessié, 83.), Busquets, Pedri, Raphinha (Fati, 64.), Lewandowski, Dembélé. Vezetőedző: Xavi

A mérkőzés összefoglalója:

A C-csoport állása:
(A részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

Eintracht Frankfurt – Totttenham:

Kicsivel jobban játszott a Tottenham az első félidőben, de nem igazán tudott veszélyes lenni a Frankfurt kapujára. Hiába építettek fel támadásokat az angolok többször is, a befejezéseik nagyon pontatlanok voltak. A 28. percben Kane vette le Szon passzát a tizenhatoson, de a lövése már a kapu bal oldala mellett ment el. A 40. percben már Kane tette le a labdát Szonnak, a koreai támadó pedig azonnal lőtt is, de kicsivel elvétette a kapu jobb oldalát. A 44. percben Perisic akár a vezetést is megszerezhette volna az angoloknak, de a lövésébe beleléptek a védők az utolsó pillanatban. A 46. percben még egy esetleges tizenegyest néztek meg a Tottenham javára, de végül nem ítéltek büntetőt.

A második félidőre feltámadt kicsit a Frankfurt. Az 50. percben Knauff szerezte meg a labdát egy beadást követően, majd a kapu bal oldala felé lőtt, de Lloris védte a próbálkozást. Az 54. percben már Szon állt közel a gólhoz, amikor Richarlisontól kapott tökéletes passzt, ám a lövése már a kapu jobb oldala mellé ment. A 60. percben Lindstrom lőtt fölé egy kipattanót, ami mint kiderült a németek utolsó nagy helyzete volt a mérkőzésen. A Tottenham sem tudott mit kezdeni a Frankfurttal, így a végén maradt a gól nélküli döntetlen.

Eintracht Frankfurt – Totttenham 0-0 (0-0)
Helyszín: Deutsche Bank Park (Frankfurt) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: – ill. Hojbjerg (44.), Lenglet (74.), Kane (84.)
Kiállítás: – ill. –

Eintracht Frankfurt: Trapp, Tuta, Hasabe, Ndicka, Jakic, Rode (Pellegrini, 71.), Sow, Knauff, Lindstrom (Dina Ebimbe, 87.), Kamada, Kolo Muani (Borre, 57.). Vezetőedző: Oliver Glasner

Totttenham: Lloris, Romero, Dier, Lenglet (Davies, 78.), Emerson Royal, Hojbjerg, Bentancus, Perisic (Sessegnon. 72.), Richarlison (Gil, 78.), Szon, Kane. Vezetőedző: Antonio Conte

A mérkőzés összefoglalója:

A D-csoport állása:
(A részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore