Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax támadóját szemelte ki a Borussia Dortmund! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese az Ajax támadóját, Mohammed Kudust szeretné megszerezni a téli átigazolási időszakban.

(Photo by Peter Lous/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images)

A Bild legfrissebb beszámolója alapján a Borussia Dortmund gárdája a téli átigazolási időszakban mindenképp szeretne erősíteni a támadósorán. A nyáron szerződtetett Sébastien Haller kiválása után ugyan a sárga-feketék leigazolták Anthony Modestet, ám a rutinos csatárral nem működik hatékonyan a gépezet. A csapat ugyanis eddig a 8 bajnokija alatt összesen 11 gólt szerzett, ennél pedig jobb számokat vár el a vezetőség. Ennek a problémának a megoldására a hírek szerint kiszemelték az Ajaxban futballozó Mohammed Kudust. A ghánai játékos a középpályán és a támadósorban is otthonosan mozog, de idén elsősorban támadóként számít rá edzője az Ajaxban. Kudus pedig kiválóan ellátja a rábízott feladatokat, amit jól mutat, hogy az eddigi 12 meccsén 8 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. A források alapján az Ajax sem állna a transzfer útjába, főleg azért nem, mert a 22 éves játékos is szeretne váltani, főképp miután a nyári hajrában meghiúsult az Evertonhoz igazolása.

Mohammed Kudus az Ajax színeiben eddig 54 találkozón lépett pályára, amelyeken 13 gólig és 5 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 10 millió euróra taksálja a transfermarkt.