Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a diagnózis, hosszú kihagyás várhat a magyar válogatott kapusára

Ahogyan arról beszámoltunk, az RB Leipzig kedd esti BL-mérkőzésén súlyos sérülést szenvedett a magyar válogatott kapusa…

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

A szerda esti órákban az RB Leipzig hivatalos twitter-csatornáján közölte, hogy a sérülése miatt lecserélt Gulácsi Péter jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így a magyar hálóőr egész biztosan hosszabb kihagyásra számíthat.

“Péternek gyors és mielőbbi felépülést kívánunk, a csapat és a teljes klub támogatja ebben. A saját példámból én is tudom, hogy sohasem könnyű egy sérülésből egyedül dolgozva visszatérni” – fogalmazott a csapat vezetőedzője, Marco Rose.

A klub bejelentése szerint a kapusra az előttünk álló napokban további vizsgálatok várnak, így vélhetően csak ezek eredményeinek ismeretében lehet arról beszélni, hogy milyen hosszú időt kell majd kihagynia. Ugyanakkor az köztudott, hogy egy keresztszalag-szakadás legalább féléves kihagyással jár, így nagyon úgy tűnik, hogy Gulácsi legjobb esetben is valamikor a szezon hajrájában játszhat újra tétmérkőzésen.

A 32 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.

Az ominózust mérkőzést az RB Leipzig 3-1-re megnyerte a Celtic ellen.

Mielőbbi felépülést kívánunk!