Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányba került, de végül az Atalantát is legyőzte a Napoli! – videóval

Fontos három ponttal gazdagodott a listavezető Napoli az olasz élvonalbeli bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján: Luciano Spalletti gárdája a közvetlen üldöző Atalanta otthonában tudott nyerni.

(Photo by Chris Ricco/Getty Images)

A szezonbeli első vereségét a hétközben a Bajnokok Ligájában elszenvedő Napoli a bajnokságban szerette volna kárpótolni a szurkolóit. Az idegenbeli összecsapás nem indult túl jól a nápolyiak szempontjából, hiszen az Atalanta a 19. percben vezetéshez jutott Ademola Lookman tizenegyesgóljával. Az egyik legjobbját, Kvicha Kvaratskheliát nélkülöző vendég csapat hamar egyenlíteni tudott, a 23. percben az első számú gólfelelős, Victor Osimhen volt eredményes. Spalletti legénysége erőre kapott az egalizálás láttán, még az első félidőben megfordította a mérkőzés állását: Elif Elmas iratkozott fel a góllövők közé.

A fordulást követően már kevesebb helyzet akadt mindkét oldalon, a Napoli ettől függetlenül Alex Meretnek is sokat köszönhetően a három pont szempontjából.

A Napoli előnye immár 8 pont a Serie A tabellájának élén, ugyanakkor az AC Milan és a Roma még faraghat a hátrányából, ugyanis ők még pályára lépnek ezen a hétvégén.

Olaszország, Serie A, 13. forduló
Atalanta BC – SSC Napoli 1–2 (1-2)
Helyszín: Gewiss Stadion; Játékvezető: Maurizio Mariani
Gólszerzők: Lookman (19. – büntető), ill. Osimhen (23.), Elmas (35.)
Sárga lap: Demiral (36.), Hojlund (58.), Toloi (90+3.), Zapata (90+4.), ill. Kim (57.)

Atalanta: Musso – Toloi, Demiral, Scalvini – Hateboer (Soppy 86.), Koopmeiners (De Roon 81.), Ederson, Maehle – Pasalic (Malinovsky 70.) – Lookman (Boga 81.), Hojlund (Zapata 70.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini.

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Kim, Juan Jesus, Olivera Miramontes – Anguissa (Gaetano 90+3.), Lobotka, Zielinski (Politano 64.) – Lozano (Ndombele 64.), Osimhen (Simeone 75.), Elmas (Zerbin 90+3.). Vezetőedző: Luciano Spalletti.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Udinese 1–1 Lecce

Szombat
Empoli 1–0 Sassuolo
Salernitana 2–2 Cremonese
20:45 Milan – Spezia (Sport 1)

Vasárnap
12:30 Bologna – Torino (Sport 1)
15:00 Monza – Verona
15:00 Sampdoria – Fiorentina (Sport 1)
18:00 Roma – Lazio (Sport 1)
20:45 Juventus – Inter (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore