Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Xavi Simons és több meglepetés a holland keretben

A pénteki napon a holland válogatott névsorát is kitűzték az előttünk álló katari világbajnokságra…

(Photo by Peter Lous/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images)

A holland válogatott rutinos szövetségi kapitánya, Louis van Gaal több meglepő húzást is végrehajtott a világbajnoki kerete kihirdetésekor.

Az Oranje névsorába bekerült a PSV Eindhoven ifjú tehetsége, Xavi Simons, vagy éppen az elmúlt egy évben mellőzött Justin Bijlow is, de némileg meglepőnek tűnhet Kenneth Taylor meghívása is. A veterán kapitány eközben számít a sérüléssel bajlódó Noa Lang és Luuk de Jong szolgálataira is, akik jelenleg nem bevethetőek.

Tagja a névsornak a két hónapja nem játszó Memphis Depay, valamint Barcás klubtársa Frenkie de Jong, mint ahogyan a védelemben Virgil van Dijk és Matthijs de Ligt helye is megkérdőjelezhetetlen volt.

A holland válogatott az A csoportba került a házigazda Katar, valamint Szenegál és Ecuador társaságában.

A holland válogatott vb-kerete:

Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (Heerenveen)
Védők: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)
Középpályások: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax).
Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge)