Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a női válogatott másodszor is kiütötte az üzbégeket

A magyar női válogatott a múlt pénteki 3-0-s győzelem után kedden kora este újra megmérkőzött Üzbegisztánnal Szombathelyen…

A második egymás elleni felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott 5-0-ra ütötte ki a jóval szerényebb játékerőt képviselő Üzbegisztánt. Margret Kratz csapata kezdte aktívabban a mérkőzést, azonban hiába zajlott szinte folyamatosan az üzbég térfélen a játék,  gólszerzési lehetőséget jó ideig nem alakult ki. Az első félidő derekánál a magyar válogatott legeredményesebb játékosa, Vágó Fanny gyönyörűen fordult le a tizenhatoson belül két védő közt, majd az ötös sarkáról kilőtte a hosszú sarkot. A magyar csapat ezt követően is egyértelmű fölényben játszott, és még a szünet előtt sikerült egy újabb gólt szerezni, miután Vágó szöglete után a lecsorgó labdát a Svájcban légióskodó Pápai Emőke pofozta közvetlen közelről a hálóba. Közvetlenül az első félidő előtt az üzbégek is egy sarokrúgást követően veszélyeztettek, Bíró azonban hárítani tudott. A félidőben a magyar válogatott 2-0-ra vezetett. A szünet után mindössze öt perc telt el, amikor két frissen beálló cserejátékos összjátékát követően következett a harmadik találatát, Csiszár kiugratásából Pusztai Sára volt eredményes. Egy óra elteltével Papp Luca szenvedett sajnálatos sérülést, miután egy lövés közben aláfordult a bokája. Kisvártatva Szabó Viktória futott el a bal oldalon, majd a kimozduló kapus felett gyönyörű mozdulattal emelt a hálóba. A folytatásban sem volt kérdés, a magyar csapat sorra alakította ki a lehetőségeket, melyek közül azonban több kimaradt. Az utolsó tíz percen belülre érve a Fiorentina légiósa, Kaján Zsanett lendületből, laposan lőtt a hálóba a tizenhatos előteréből, beállítva a találkozó végeredményt.

Magyarország – Üzbegisztán 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Vágó (22.), Pápai (35.), Pusztai (51.), Szabó V. (62.), Kaján (81.)

Nagyon elégedett vagyok a látottakkal. A mai találkozó szerintem még nehezebb volt, mint az előző. Remek eredmény, hogy egy olyan csapat ellen öt góllal tudtunk nyerni, amely legalábbis papíron hasonló erőt képvisel, mint mi. Tizenhat mérkőzést játszottunk idén és többen voltunk sikeresek, mint amennyin nem. Sokat fejlődtünk a védelemben, a gyors váltásokban és keményebben játszunk. A lányok mentalitásban sokat léptek előre, sokkal bátrabbak, hisznek magukban és szinte pimaszul fociznak, merészek” – mondta az mlsz.hu-nak Margret Kratz szövetségi kapitány.