Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Norvég csatárt igazolt az AS Roma – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy egy norvég csatár érkezik hozzájuk januárban. 

 (Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Az AS Roma megerősítette, hogy leigazolta a Bodo/Glimt csatárát, Ola Solbakkent, aki ingyen érkezik az olasz csapathoz, mivel jelenlegi szerződése december 31-én jár le. A 24 éves norvég támadó január 2-án csatlakozik új csapattársaihoz és a 18-as mezszámot fogja viselni. Solbakken egy hosszú távú, 2027. június 30-ig érvényes szerződést írt alá az AS Románál.

Minden sorozatot figyelembe véve 91 mérkőzésen lépett pályára a Bodo/Glimtben, amelyeken 20 gólt és 24 gólpasszt jegyzett. Korábban megfordult a norvég Rosenborg és a Ranheim IL csapataiban is, a Bodo/Glimthez pedig 2020-ban csatlakozott, mindössze 65 ezer euróért.

“Nagyon drukkoltam ennek, mert a Roma játékosa akartam lenni, és most már végre elmondhatom, hogy az is vagyok. A Roma érdeklődése a kezdetektől fogva fontos volt számomra, mivel hiszek a klub terveiben, amelyeknek részese akarok lenni. Azért jöttem ide, hogy tanuljak és fejlődjek, illetve meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. A Roma szurkolói a legjobbak, és alig várom már, hogy az ő oldalukon játszhassak”

– nyilatkozta Solbakken a Roma hivatalos oldalának.