Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Roberto Martínez megerősítette, ez volt az utolsó meccse a belga válogatott élén

Ahogy arról beszámoltunk, Belgium 0-0-ás döntetlent játszott Horvátországgal, ám mivel Marokkó legyőzte Kanadát, ez a kiesést jelentette a belga válogatott számára. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Roberto Martínez a kiesés után megerősítette, nem marad a belgák szövetségi kapitánya. 

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Roberto Martínez úgy döntött, nem marad a belga válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata már a csoportkörben búcsúzott a 2022-es katari világbajnokságtól.

Belgium csak egy 0-0-ás döntetlent játszott Horvátország ellen az utolsó csoportmérkőzésén, ám nyerniük kellett volna a továbbjutáshoz.

Martínez szerződése a világbajnokság után jár le, majd a találkozó utáni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy nem marad tovább a válogatott szövetségi kapitánya. Amikor a jövőjéről kérdezték, Martínez megerősítette az újságíróknak:

“Igen, ez volt az utolsó meccsem.”

A 49 éves spanyol edző vélhetően ismét klubcsapatot szeretne irányítani, miután hat éven keresztül vezette Belgiumot, akikkel a legutóbbi világbajnokságon az elődöntőig jutott. Martínez 2016 óta a belga válogatott szövetségi kapitánya, és bár sokak szerint egy “aranygeneráció” dolgozott az irányítása alatt, a legnagyobb eredményük mindössze egy harmadik hely a 2018-as világbajnokságon.

“Hat év telt el. Akkor azzal az egyszerű céllal érkeztem, hogy kvalifikáljuk magunkat a 2018-as világbajnokságra. Aztán annyira belemerültünk a projektbe, hogy bronzérmet nyertünk. Nagyon büszke vagyok ezekre a játékosokra. Elképesztő volt. Hat év, ami alatt mindent meg tudtunk tenni, amit csak akartunk, és a csapat úgy játszott, hogy azzal igazi örömet okozott az embereknek. De itt az ideje, hogy elfogadjam, ennek vége”

– nyilatkozta a Swansea, a Wigan és az Everton korábbi menedzsere.

Martinez azt is kijelentette, attól függetlenül döntött a távoziásról, hogy Belgium hogyan szerepelt a világbajnokságon.

“Nem lemondok, hanem lejárt a szerződésem. 2018 óta sok lehetőségem volt arra, hogy távozzák és ismét egy klubnál vállaljak munkát, de hűséges akartam maradni.”