Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci kapus került a Manchester United célkeresztjébe! – sajtóhír

A legfrissebb német sajtóértesülések szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United együttese a nyári átigazolási időszakban szeretné megszerezni Yann Sommert.

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A Bild legfrissebb értesülései szerint a nyári átigazolási időszakban a Manchester United együttese mindenképp szeretne egy kapust szerződtetni. Erik ten Hag ugyanis egy olyan hálóőrt szeretne a kezdőcsapatában tudni, akit a jó védési mutatója mellett az összjátékba is hatékonyan be tud vonni. David de Geával az utóbbi a legtöbb esetben nem tudott megvalósulni, ezért a spanyol kapussal többnyire hosszan előrerúgott labdákkal operál a csapat. A hírek alapján ten Hag éppen ezért szeretné a klubhoz csábítani Yann Sommert, aki jelenleg a Borussia Mönchengladbach hálóőre. A svájci futballista ingyen érkezhetne Manchesterbe, tekintve, hogy az idény végén lejár a kontraktusa a Gladbachnál.  Sommer esetleges érkezése nem garantálná ugyanakkor a svájci kapus számára, hogy ő kezdene a mérkőzések jelentős részén, de a források szerint ten Hag a nyáron komoly kihívás elé szeretné állítani de Geát, erre pedig Sommer lehetne a megfelelő jelölt véleménye szerint.

Yann Sommer 2014 nyarán igazolt a Borussi Mönchengladbach csapatához. A klub színeiben azóta 335 mérkőzésen lépett pályára. Piaci értékét 5 millió euróra taksálja a transfermarkt.