Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: mégis hosszabbíthat a csapat egyik idei húzóembere – sajtóhír

A Vörösök megújítanák a vb előtt egyik legjobb formában lévő játékosának kontraktusát, aki meglepetésre lemaradt a világbajnokságról…

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A Sky Sports értesülései szerint az angol sztárcsapat mindenképpen szeretné meghosszabbítani  Roberto Firmino szerződését. A támadó kontraktusa jövő nyáron jár le, így nem is meglepő, hogy igyekezni szeretnének a liverpooliak.

A forrás úgy tudja, hogy a brazil labdarúgó szerződését 2025-ig kívánja meghosszabbítani a klub, mert nagyon fontos tagja a Vörösöknek az öltözőben és a pályán is, amelyet Jürgen Klopp többször is hangoztatott az elmúlt időszakban. Habár a német mester az elmúlt két szezonban sokat hanyagolta Firminót, a 2022/23-as idényben a sok sérülés miatt rendszeres játéklehetőséget kapott, és sokak szerint csapata legjobbja volt a világbajnokságot megelőzően. A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite viszont nem vitte magával Katarba a nagy többség meglepetésére.

A 31 éves támadó 2015 óta erősíti a Liverpoolt, azóta 348 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 107 gólt és 78 gólpasszt jegyzett. A jelenleg futó szezonban a mérlege 19 találkozón 9 találat és 4 előkészítés.