Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért az MLS-ből Dél-Amerikába az argentin védő – HIVATALOS

Az elmúlt két évet az MLS-ben töltő egykori nagy tehetség patinás brazil csapattal kötött hosszútávú megállapodást…

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images).

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Sao Paulo csapata két+egy évre szóló szerződést kötött az Atlanta Unitedtől érkező argentin hátvéddel, Alan Francóval.

A 26 éves középhátvédet egykor nagy tehetségként tartották számon hazájában. Franco nevelőcsapata, az Independiente színeiben fiatalon alapembere volt a 2017-es Copa Sudamericanát megnyerő együttesnek. A Rojo első csapatában négy év alatt 121 tétmérkőzésen játszott, majd Európa helyett némi meglepetésre az MLS felé vette az irányt, ahol előző klubja színeiben két év alatt 59 mérkőzésen szerepelt, a bajnokság előző két idényében állandó szereplője volt csapatának. Franco az MLS 2022-es szezonjában 31 meccsen egyszer volt eredményes és két gólpasszt jegyzett.

Franco 2018-ban először és eddig utoljára egy Guatemala elleni barátságos mérkőzésen léphetett pályára az argentin válogatottban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!