Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: Uruguay hátrányból aratott meggyőző sikert – videóval

A 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokság csütörtökről péntekre virradóra esedékes játéknapján a B csoportban is lejátszották a negyedik forduló mérkőzéseit…

 

A csoportot hibátlanul vezető Uruguay a korai hátrányba kerülés ellenére a végére fölényes, 4-1-es sikert aratott Bolívia ellen. Öt perc elteltével a bolíviaiak Pablo Lujan sikeres büntetőjével ragadták magukhoz a vezetést. A Celeste sokáig nyomott az egyenlítésért, de kevés értékelhető lehetőséget tudott kidolgozni, mígnem a második játékrész derekánál egy jobb oldali szöglet után Álvaro Rodríguez emelkedett középen a legmagasabbra és fejelt a hálóba. Tíz perccel a meccs vége előtt L. Rodríguez beadását több védő is elvétett a játékszert, így eljutott a kapu előtt Álvaro Rodríguez elé, aki bepofozta önmaga és csapata második gólját. A fordítást követően Bolívia a hajrában összeomlott: a hosszabbításban egy ajtó-ablak helyzetben elkövetett szabálytalanságot követően a mindhárom meccsen eredményes Fabricio Díaz volt eredményes büntetőből, egy perccel később egy ziccer végén Álvaro Rodríguez elérte a mesterhármast, Uruguay pedig fölényes győzelemmel biztosította helyét a következő körben. A triplázó Á. Rodríguez és a szintén eredményes F. Díaz mellett Luciano Rodríguez ugyancsak háromgólos az uruguayi csapatból. Az uruguayiak a címvédő Ecuador ellen játsszák az utolsó csoportmeccsüket.

Uruguay – Bolívia 4-1 (0-1)
Gólszerzők: A. Rodríguez (68., 80., 90+6.), F. Díaz (90+5.), ill. Lujan (5. – büntetőből)

 

A másik mérkőzésen megszületett a B csoport eddigi legnagyobb meglepetése, ugyanis az eddig nullapontos Venezuela 1-0-ra diadalmaskodott a címvédő Ecuador felett. A Fabricio Coloccini által irányított venezuelaiak az első negyedóra végén tizenegyeshez jutottak, melyet Brayan Alcocer biztos lábbal értékesített. Kisvártatva akár növelhették is volna az előnyt, ám D. Martínez közeli fejese centikkel elkerülte a kaput. A folytatásban egyre inkább érvényesült az egyenlítőiek fölénye, azonban képtelenek a találkozó állását kiegyenlíteni. Az ecuadoriak sorra puskázták el a lehetőségeket, Benítez kapus remekül védett, vagy pedig a támadók lövései elkerülték célterületet, így vereséget szenvedtek. Mindez azt jelentette, hogy Uruguay mögött még három csapat is továbbjuthat a csoportból, Venezuela Chilével játszhat ki-ki meccset a második körért.

Venezuela – Ecuador 1-0 (1-0)
Gólszerző: Alcocer (15. – büntetőből), ill.

 

A B csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore

A B csoport következő fordulója:

Január 29., vasárnap, 01:30 Venezuela – Chile
Január 29., vasárnap, 01:30 Ecuador – Uruguay

Szombatra virradóra az A csoportban már az utolsó forduló mérkőzéseit játsszák le: Argentína és Kolumbia a továbbjutásért küzd egymással, míg Brazília és Paraguay biztos továbbjutóként már tét nélküli meccset vívhat, miközben a szabadnapos Peru nulla ponttal zárta a küzdelmeket.

A torna következő játéknapjának programja:

Január 28., szombat, 00:30 Kolumbia – Argentína
Január 28., szombat, 00:30 Brazília – Paraguay

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!