Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappé és Ramos lesérült, így is nyert a PSG! – videóval

Magabiztos győzelmet aratott a címvédő Paris Saint-Germain a francia élvonalbeli bajnokság 21. fordulójában: a fővárosiak a Montpellier otthonából vitték el a három pontot szerdán este.

Kylian Mbappéról szólt az összecsapás első félideje: a világbajnok támadó a meccs elején tizenegyest hibázott, amelyet végül megismételhetett. A második büntető is kimaradt, a 24 éves játékos pedig a kipattanót sem tudta gólra váltani a 10. percben. Mbappét nem sokkal később sérülés miatt le kellett cserélni, ám ha ez nem lett volna elég, Sergio Ramos is kidőlt a sorból. Az eseménydús első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget.

A fordulást követően a párizsiak viszonylag gyorsan vezetéshez jutottak, méghozzá Fábian Ruiz révén. Az előnyt a hétszeres aranylabdás Lionel Messi növelte a 72. percben. A hazaiak a hajrában szépíteni tudtak Arnaud Nordin révén, ám a végeredményt a fővárosiak csereként beállt középpályása, Warren Zaire-Emery állította be a lefújást megelőzően.

Az éllovas PSG ugyan értékes győzelmet aratott és kihasználta a Lens vereségét, ám Mbappé és Ramos sérülése nem sok jóval kecsegtet két héttel a Bayern München elleni párharc előtt. A Montpellier tizenharmadik bajnoki vereségét szenvedte el az idényben.

Franciaország, Ligue 1, 21. forduló
Montpellier HSC – Paris Saint-Germain FC 1–3 (0-0)
Helyszín: Stade de la Mosson; Játékvezető: Jérémie Pignard
Gólszerzők: Nordin (89.), ill. Ruiz (55.), Messi (72.), Zaire-Emery (90+2.)
Sárga lap: Jullien (7.), ill. Danilo (11.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Angers 1–2 Ajaccio
Lille 0–0 Clermont
Nantes 0–2 Marseille
Reims 4–2 Lorient
Toulouse 4–1 Troyes
Lens 0–1 Nice
Lyon 0–0 Brest
Monaco 3–2 Auxerre
Rennes 3–0 Strasbourg

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore