Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: a Cremonese kiejtette a Romát, elődöntős a Fiorentina! – videóval

Hatalmas meglepetésre búcsúzott az Olasz Kupa negyeddöntőjében a José Mourinho vezette AS Roma, amely a Cremonese ellen égett meg. A Fiorentina legyőzte hazai pályán a Torinót a szerdai játéknapon.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A gól nélküli első félidőt követően a 64. percben szerzett vezetést a Fiorentina a Torino ellen, méghozzá a szerb válogatott csatár, Luka Jovic révén. Az előnyt Jonathan Ikoné duplázta meg a véghajrában, majd szinte közvetlenül a végső sípszót megelőzően a vendégek szépítettek Yann Karamoh találatának köszönhetően. Az egyenlítésre már nem maradt elég idő, így a Violák bejutottak a legjobb négy közé.

Hiába a hazai pálya előnye, a Roma már a 28. percben hátrányba került a Cremonese ellen: a vendégek részéről Cyriel Dessers volt eredményes büntetőből. A második játékrészben újabb gólt kaptak a Farkasok, Zeki Celik a saját kapuját vette be. Ugyan Mourinho csapata Andrea Bellottinak köszönhetően a 94. percben kozmetikázott az eredményen, az iksz már nem jött össze a fővárosiaknak.

Olasz Kupa, negyeddöntők

ACF Fiorentina – Torino FC 2–1 (0-0)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi; Játékvezető: Daniele Doveri
Gólszerzők: Jovic (64.), Ikoné (89.), ill. Karamoh (90+2.)

A találkozó videós összefoglalója:

AS Roma – US Cremonese 1–2 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico; Játékvezető: Michael Fabbri
Gólszerzők: Belotti (90+4.), ill. Dessers (28. – büntető), Celik (49. – öngól)
Sárga lap: Patrício (27.), Mancini (29.), Mourinho (59. – pályán kívül), ill. Dessers (29.), Ballardini (59 – pályán kívül), Aiwu (60.), Ferrari (62.), Sarr (81.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Kedd
Inter 1–0 Atalanta

Csütörtök
21:00 Juventus – Lazio (Sport 2)