Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: fölényes győzelemmel jutott tovább a Barcelona – videóval

A szerdai és a csütörtöki napon kerülnek megrendezésre a női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásában a negyeddöntők visszavágói…

(Photo by Adria Puig/Anadolu Agency via Getty Images)

A Barcelona az idegenbeli egygólos sikert követően hazai pályán 5-1-es diadalmenettel múlta felül az AS Romát és masírozott be az elődöntőbe. A katalánok 54 ezer néző előtt futhattak ki a gyepre a Spotify Camp Nouban és azonnal nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a mérkőzésbe. A hazaiak az első tíz perc végeztével a svéd Fridolina Rolfö révén kezdték meg a gólgyártást, aki Oshoala lekészítését vágta büntetőpont magasságából a hálóba. Több kimaradt lehetőség után az első félóra végén tovább növelték az előnyt, miután Mapi Leon egy távoli lövéssel vette be az olasz csapat kapuját. Az első félidő ráadásában a harmadikat is bevitték, Hansen jobb oldali bejátszását Fridolina Rolfö sodorta be közelről a kapuba. Az első 45 perc után már 3-0 volt az állás, mellyel gyakorlatilag minden érdemi kérdés eltőlt. Ráadásul a szünet után a Barca egyből újabb gólt szerzett, egy perc sem telt el, amikor Bonmati megindulását követően a fantasztikus idényt futó Asisat Oshoala szállította a csapat negyedik gólját. Néhány perccel később Hansen szögletéből Patricia Guijarro fejelte be az ötödiket, végleg padlóra küldve a vendégeket. 5-0 után a “farkasok” erejéből egy becsület gólra futotta Annamaria Serturini révén, aki egy kontra végén lőtt a hálóba. Ezt követően bár voltak még helyzetek, a hazaiak már nem játszottak annyira élesen, nem szerettek volna minden áron újabb gólokat szerezni, így is fölényes győzelmet arattak.

FC Barcelona – AS Roma 5-1 (3-0)
Gólszerzők: Rolfö (11., 45+2.), Mapi Leon (33.), Oshoala (46.), Guijarro (53.), ill. Serturini (58.)
Továbbjutott: a Barcelona kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel

 

Az első mérkőzés 1-0-s elvesztése után az Arsenal az Emiratesben aratott 2-0-s győzelemmel harcolta ki a továbbjutást a Bayern München elleni negyeddöntőből. Az “ágyúsok” kezdték aktívabban a találkozót és az első húsz perc végén a vezetést is megszerezték, miután egy labdaszerzést követően Williamson lekészítéséből a norvég Frida Leonhardsen-Maanum egy remek lövéssel pókhálózta ki a hosszú felső sarkot. Hat perccel később a londoniak egy újabb találattal már meg is fordították a párharcot, McCabe bejátszásából a kapu elé lendületből érkező svéd Stina Blackstenius fejelt közelről a léc alá. A hazaiak akár újabb gólokat is szerezhettek volna az első félidőben, Grohs azonban többször is nagy védéssel óvta meg a Bayern kapuját az újabb találatoktól. A második félidőben a kiesésre álló vendégek szorgalmazták a támadások vezetését, az Arsenal azonban remekül végezte az elhárítást, és ellentámadásai révén még az angol csapat bizonyult veszélyesebbnek, találat azonban már egyik oldalon sem született, így a lefújás után az Arsenal ünnepelhette a továbbjutást.

Arsenal – Bayern München 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Leonhardsen-Maanum (20.), Blackstenius (26.), ill.
Továbbjutott: az Arsenal 2-1-es összesítéssel

 

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntők eddigi eredményei és további programja

Szerda:
FC Barcelona – AS Roma 5-1
Arsenal – Bayern München 2-0

Csütörtök:
18:45 Wolfsburg – Paris Saint-Germain (az első mérkőzés eredménye: 1-0)
21:00 Chelsea – Olympique Lyon (1-0)